Prima zăpadă, bucuria cabanierilor. Peste o mie de turişti încântaţi de ninsoare s-au grăbit pe pârtia din staţiunea Rânca

  • La Rânca, stratul de zăpadă are aproximativ 12 cm
  • Peste o mie de turişti au venit în staţiune
  • Pentru cazare, plăteşti între 100-200 lei/cameră
754 afișări
Imaginea articolului Prima zăpadă, bucuria cabanierilor. Peste o mie de turişti încântaţi de ninsoare s-au grăbit pe pârtia din staţiunea Rânca

Dacă îţi era dor de zăpadă, să ştii că îţi poţi pregăti skiurile şi săniuţa. La Rânca, în Gorj, stratul de zăpadă are deja peste 10 centimetri, iar curând vei putea să te dai pe pârtie. Chiar dacă nu va mai ninge, administratorii pârtiei de ski îţi pregătesc zăpadă artificială.

Cei mai nerăbdători pasionaţi de zăpadă şi-au făcut repede bagajele şi au ajuns deja pe pârtie. Uite ce distracţie a fost azi în staţiune.

„Foarte frumos. Am auzit că a nins şi am zis să venim şi noi pentru o tură la săniuş”, spun unii, în timp ce alţii observă că „s-au schimbat câteva lucruri. Oamenii vin cu mască şi sunt mult mai precauţi, dar în rest, atmosfera este aceeaşi.”

Pavel are 6 ani. Locuieşte în Craiova, unde acum vremea este rece şi mohorâtă. A văzut pe internet că ninge la Rânca, aşa că s-a urcat în maşină împreună cu părinţii şi a venit să se bucure de prima zăpadă.

„Parcă ar fi ninsoare toamna şi chiar aşa e”, povesteşte Pavel. Întrebat ce îi place mai mult, el răspunde: „Că au venit ştirile şi că dau interviu. Mereu mi-am dorit asta!”

„Până la urmă, surpriza este şi pentru noi pentru că este plăcut, nu e foarte frig. Chiar dacă nu au dat drumul instalaţiilor pentru ski, putem să ne dăm cu săniuţa şi nu-i nici foarte aglomerat”, spune şi Andreea Dinu, mama lui Pavel.

Zăpada i-a luat prin surprindere pe proprietarii de pensiuni din zonă, care s-au trezit cu o „avalanşă” de turişti. Constantin Pănescu, proprietarul uneia dintre pensiunile din Rânca, are deja toate cele 15 camere ocupate.

„Preţurile sunt asemenea celor din anii trecuţi, chiar dacă noi avem cheltuieli în plus cu dezinfectanţi, cu produse scumpite între timp. Noi n-am mărit preţurile deoarece, fiind pandemie, aşteptăm turiştii.”

„Este minunată atmosfera aici. Parcă mai uiţi de tot stresul restricţiilor din ultima vreme”, povesteşte Luiza Paraschiv, chiar de la Rânca. „Au venit peste o mie de turişti astăzi. Cei mai mulţi de aici, din judeţele apropiate, dar să ştii că am întâlnit persoane şi din Bucureşti şi chiar Cluj.”

„E veselie mare pe pârtie, chiar dacă în pensiuni sau la intrarea în restaurante toată lumea trebuie să poarte mască. Cei mai mulţi dintre turişti vor petrece doar până mâine, dar vor reveni curând pentru că se pare că anul acesta sezonul începe mai devreme la Rânca.”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici