Un primar este cercetat pentru că a atestat fictiv că două persoane au făcut muncă în folosul comunităţii

Primarul comunei Jorăşti, Dănuţ Tofan, este cercetat de procurori pentru abuz în serviciu şi fals în înscrisuri oficiale, după ce a atestat, prin documente fictive, că două persoane condamnate la o pedeapsă cu suspendare au făcut muncă în folosul comunităţii, când acest lucru nu se întâmplase.

234 afișări
Imaginea articolului Un primar este cercetat pentru că a atestat fictiv că două persoane au făcut muncă în folosul comunităţii

Primar, cercetat pentru că a atestat fictiv că două persoane au făcut muncă în folosul comunităţii

În cursul zilei de marţi, ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) - Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Galaţi, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Bujor pun în executare trei mandate de aducere.

Anchetatorii fac verificări într-un dosar penal având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi fals în înscrisuri oficiale de către primarul comunei Jorăşti din judeţul Galaţi.

„În fapt, în perioada 16 martie - 27 aprilie 2017, primarul a întocmit în fals formulare în care a consemnat activităţi fictive ce ar fi fost efectuate de două persoane condamnate definitiv la o pedeapsă cu suspendare de Judecătoria Târgu-Bujor şi care au fost obligate să efectueze muncă în folosul comunităţii. Documentele întocmite în fals de către primar, care atestau că cele două persoane şi-au executat obligaţiile de prestare a numărului de ore de muncă în folosul comunităţii, au fost înaintate ulterior Serviciului de Probaţiune Galaţi”, conform DGA.

Surse judiciare au afirmat pentru MEDIAFAX că persoanele despre care primarul Dănuţ Tofan a consemnat că fac muncă în folosul comunităţii sunt condamnate pentru ultraj, după ce au fost prinşi furând lemne şi l-au agresat pe poliţist.

Dosarul a fost deschis în urma unei sesizări făcute prin Telverde.

În urma audierilor, procurorul de caz a decis ca edilul să fie cercetat sub control judiciar pentru 60 de zile.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici