Primar şi viceprimar audiaţi la Parchet, după ce au sechestrat un procuror şi mai mulţi ofiţeri

Primarul şi viceprimarul din Dobroieşti, Ilfov, sunt audiaţi joi noapte de procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti, după ce, în cursul zilei, au sechestrat un procuror şi mai mulţi ofiţeri care l-au prins în flagrant pe unul dintre funcţionarii Primăriei când primea mită 10.000 de lei.

81 afișări
Imaginea articolului Primar şi viceprimar audiaţi la Parchet, după ce au sechestrat un procuror şi mai mulţi ofiţeri

Primar şi viceprimar audiaţi la Parchet, după ce au sechestrat un procuror şi mai mulţi ofiţeri

Surse judiciare au declarat joi seară, pentru MEDIAFAX, că atât primarul, cât şi vceprimarul din comuna ilfoveană Dobroieşti au intervenit violent atunci când au aflat că un procuror de la Parchetul Tribunalului Bucureşti, însoţit de mai mulţi ofiţeri, se află în primărie, unde urmau să organizeze un flagrant pentru a-l prinde în fapt pe unul dintre funcţionarii instituţiei, care urma să primească 10.000 de lei de la o localnică în schimbul distrugerii unui document referitor la consumul ilicit de apă.

Potrivit surselor citate, flagrantul a fost unul reuşit, în sensul că oamenii legii l-au surprins pe funcţionar în momentul în care primea banii de la femeie, iar după intervenţia oamenilor legii acesta a fost dus în camera de consiliu a Primăriei.

Când au aflat acest lucru, primarul şi viceprimarul, deranjaţi de acţiunea procurorului şi a ofiţerilor care-l însoţeau, i-au închis pe aceştia în camera unde îl duseseră pe funcţionarul prins în flagrant.

La scurt timp după acest gest, unul dintre cei doi edili, la insistenţele anchetatorilor, a descuiat uşa camerei de consiliu din Primărie, iar în momentul în care anchetatorii ieşeau din sediul Primăriei cu funcţionarul care a primit mită s-a creat "o mică busculadă".

Sursele citate nu au putut preciza cu certitudine dacă vreunul dintre anchetatori a fost lovit în momentul înghesuielii, dar a arătat că, în urma acestor fapte, atât primarul, cât şi viceprimarul au fost conduşi la sediul Parchetului Capitalei pentru audieri.

Astfel, cei doi edili şi funcţionarul sunt audiaţi, în prezent, la Parchet, funcţionarul pentru luare de mită şi distrugere de documente, iar cei doi edili pentru lipsire de libertate, ultraj şi posibil favorizarea infractorului.

Sursele citate au precizat că, după ce a primit cei zece mii de lei, funcţionarul a distrus documente ale Primăriei ce făceau obiectul mitei.

Potrivit aceloraşi surse, femeia căreia i se ceruse mită dorea ca funcţionarul să distrugă un document care viza consumul ilicit de apă, suma pe care trebuia să o dea drept mită, zece mii de lei, fiind mai mare decât suma pe care ar fi avut-o de plătit pentru apa consumată în mod ilegal.

La ora transmiterii acestei ştiri, edilii şi funcţionarul erau audiaţi în continuare la Parchetul Tribunalului Bucureşti.

Sursele citate au menţionat că funcţionarul urmează să fie prezentat instanţei cu propunerea de arestare preventivă pentru cele două infracţiuni, însă nu au putut preciza ce se va întâmpla cu primarul şi viceprimarul din Dobroieşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici