Primăria Bistriţa, amendată cu 5000 de lei pentru că nu a autorizat spaţii pentru vinderea brazilor

Primăria Bistriţa a fost amendată cu 5000 de lei de poliţişti pentru că a permis comercializarea pomilor de Crăciun în piaţa oraşului, care nu a fost autorizată pentru comercializarea materialelor lemnoase, amenzi fiindu-le aplicate şi comercianţilor, informează corespondentul MEDIAFAX.

148 afișări
Imaginea articolului Primăria Bistriţa, amendată cu 5000 de lei pentru că nu a autorizat spaţii pentru vinderea brazilor

Primăria Bistriţa, amendată cu 5000 de lei pentru că nu a autorizat spaţii pentru vinderea brazilor

Conform reprezentanţilor Jandarmeriei Bistriţa, care au realizat împreună cu poliţiştii bistriţeni o acţiune comună pentru depistarea comercializării ilegale a brazilor de Crăciun, au fost aplicate amenzi de 20.000 de lei şi au fost confiscaţi peste 260 de brazi.

“Acţiunea a avut loc în Piaţa Decebal şi a fost verificată legalitatea expunerii spre vânzare a brazilor. Jandarmii şi poliţiştii au constatat că brazii au fost expuşi în piaţă fără a exista o autorizaţie specială în acest sens. Jandarmii au aplicat sancţiuni în valoare de 10.000 de lei, (două amenzi a câte 5.000 de lei), pentru comercializarea brazilor în locuri neautorizate, în conformitate cu prevederile legii 171 din 2010 actualizată, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice”, se arată într-un comunicat.



Pentru neregulile descoperite în urma controalelor efectuate împreună cu jandarmii, şi poliţiştii bistriţeni au aplicat sancţiuni, o amendă de 5.000 de lei fiind aplicată Primăriei Bistriţa, prin Serviciul de Administrare al Pieţelor “pentru permiterea comercializării pomilor de Crăciun în piaţa neautorizată conform normelor referitoare la provenienţa, circulaţia şi comercializarea materialelor lemnoase, la regimul spaţiilor de depozitare a materialelor lemnoase şi al instalaţiilor de prelucrat lemn rotund, în vigoare” se mai precizează în comunicatul de presă.


De asemenea, şi comercianţii de brazi au fost sancţionaţi cu amenzi în valoare de 5000 de lei pentru comercializarea brazilor în locuri neautorizate şi pentru primire, expediere şi depozitarea pomilor de Crăciun.
În urma acţiunii au fost confiscaţi peste 260 de brazi comercializaţi ilegal în piaţa mare a municipiului Bistriţa.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici