Primăria Braşov investeşte peste 9 milioane de lei într-un sistem de monitorizare video stradală

Primăria Braşov va investi 9,2 milioane de lei pentru achiziţia a peste 1.000 de camere video inteligente, care pot detecta numărul de înmatriculare sau modelul maşinilor ori pot analiza mişcarea obiectelor sau a persoanelor.

202 afișări
Imaginea articolului Primăria Braşov investeşte peste 9 milioane de lei într-un sistem de monitorizare video stradală

Prin acest proiect, municipalitatea va achiziţiona un sistem de monitorizare video care include furnizarea şi montajul echipamentelor, furnizarea licenţelor software, servicii de integrare în sistemele existente, execuţia lucrărilor.

Primele camere vor fi montate pe strada Sforii, în centrul istoric şi la intrările în oraş, potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Braşov.

La implementarea acestui proiect participă companiile Flash Lighting Services SA, Solid Brands SRL şi Wi-Novation SRL (subcontractanţi/terţi susţinători).

„În următoarele săptămâni vom începe montarea primelor sisteme de supraveghere video inteligente, achiziţionate în baza unui acord cadru. Pe lângă strada Sforii, în prima etapă vom monta astfel de sisteme în centrul istoric, în Poiana Braşov şi la toate intrările din oraş. Obiectivul nostru este ca fiecare braşovean şi turist să se simtă sigur pe străzile oraşului, să reducem la minim actele de vandalism, dar şi să stopăm fenomenul de aruncare a deşeurilor în locuri nepermise. În funcţie de alocările bugetare, în următorii patru ani ne-am propus să instalăm peste 1.000 de camere inteligente’’, a spus Allen Coliban, primarul municipiului Braşov, într-un comunicat de presă, citat de Ziarul Financiar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici