Primăria Capitalei a atribuit fără licitaţie servicii pentru Zilele Bucureştiului: Aşa prevede legea

Primăria Capitalei a atribuit recent, fără licitaţie, un contract în valoare de peste un million de lei, pentru organizarea evenimentului „Zilele Bucureştiului”. Potrivit PMB, serviciile au fost atribuite prin procedură directă, „pentru că valoarea lor este sub pragul prevăzut de lege”.

204 afișări
Imaginea articolului Primăria Capitalei a atribuit fără licitaţie servicii pentru Zilele Bucureştiului: Aşa prevede legea

Primăria Capitalei a atribuit fără licitaţie servicii pentru Zilele Bucureştiului: Aşa prevede legea

Primăria Municipiului Bucureşti (PMB)a achiziţionat recent servicii pentru organizarea evenimentului „Zilele Bucureştiului”, în valoare de peste un million de lei. Atribuirea s-a făcut fără licitaţie publică, iar Municipalitatea invocă în acest sens Lgea 96/2016, privind achiziţiile publice, în care se specifică faptul că serviciile culturale pot fi atribuite prin procedură directă dacă nu depăşesc pragul valoric impus de actul normativ.

„În vederea desfaşurării evenimentelor dedicate Zilelor Bucureştiului 2018 s-a evidenţiat necesitatea achiziţionării unor servicii de organizare evenimente culturale. În urma consultării catalogului electronic, nu au fost identificate anunţuri care să corespundă cerinţelor caietului de sarcini aferent achiziţiei. Astfel, s-a realizat o consultare a pieţei, prin cereri de ofertă către mai mulţi operatori economici. Menţionăm ca serviciile necesare sunt incluse în anexa nr. 2 a Legii nr. 98/2016 privind achiziţiile publice. Serviciile au fost achiziţionate prin procedură proprie întrucât valoarea estimată a acestora este mai mică decât pragul valoric prevăzut de lege”, se arată într-un răspuns al Primăriei Municipiului Bucureşti, la solicitarea MEDIAFAX.

Consiliul General al Municipului Bucureşti a aprobat la începutul verii un proiect de hotărâre care prevede ca Municipiul Bucureşti „să suporte cheltuieli în cuantum de 1,54 de milioane de lei, cu TVA, necesare penru organizarea unor evenimente cultural-artistice integrate manifestărilor publice dedicate Zilelor Bucureştiului, în contextul Anului Centenarului Marii Uniri, respectiv concerte muzicale susţinute de către artişti consacraţi, într-un cadru deosebit de atractiv, cu acces liber, atât cetăţenii Capitalei, cât şi pentru turiştii care vizitează Bucureştiul”, se arată în proiectul votat în CGMB.

În acest an, la „Zilele Bucureştiului”, eveniment care va avea loc în perioada 21-23 septembrie, vor concerta artişti precum Rod Stewart sau Gheorghe Zamfir.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici