Primăria Capitalei a fost din nou amendată de Ministerul Mediului. Ce au constatat inspectorii de mediu în privinţa spaţiilor verzi

Primăria Bucureşti a fost amendă de Garda de Mediu cu 100.000 lei pentru lipsa Registrului Spaţiilor Verzi, după ce în martie era sancţionată pentru poluarea din Capitală.

1412 afișări
Imaginea articolului Primăria Capitalei a fost din nou amendată de Ministerul Mediului. Ce au constatat inspectorii de mediu în privinţa spaţiilor verzi

O nouă amendă consistentă pentru Primăria Capitalei. Inspectorii de mediu au constatat lipsa registrului Spaţiilor Verzi

În urma unui control făcut de Comisariatul Municipiului Bucureşti al Gărzii Naţionale de Mediu la Primăria Capitalei, s-a constatat că PMB nu are un Registru al Spaţiilor Verzi întocmit conform normelor.

Mai mult, administraţia locală nu deţine nicio informaţie despre suprafaţa tipurilor de terenuri din intravilanul localităţii, ce ar fi trebuit să compună acest Registru.

Conform anunţului făcut de Ministerul Mediului, din datele prezentate rezultă o suprafaţă de spaţiu verde pe cap de locuitor de 8,89 mp, mult sub limita impusă de Ordonanţa de Urgenţă 195/2005 privind protecţia mediului - 26 mp/locuitor.

Pentru aceste neconformităţi comisarii Gărzii Naţionale de Mediu au sancţionat Primăria Municipiului Bucuresti cu amendă în valoare de 100.000 lei şi au stabilit măsuri de conformare care vor fi verificate periodic.

Registrul local al spaţiilor verzi este un sistem informaţional care cuprinde datele tehnice ale tuturor spaţiilor verzi conform indicilor de calitate şi cantitate. Acest Registru trebuie făcut public să poată fi consultat la sediile autorităţilor administraţiei publice locale.

Statul recunoaşte dreptul fiecărei persoane fizice la un mediu sănătos, accesul liber pentru recreere în spaţiile verzi proprietate publică, dreptul de a contribui la amenajarea spaţiilor verzi, la crearea aliniamentelor de arbori şi arbuşti, în condiţiile respectării prevederilor legale în vigoare.

În martie, în urma creşterii poluării în Capitală, Ministerul Mediului a amendat Primăria Capitalei şi primăriile de sector cu 75.000 de lei. Decizia a fost urmată de reacţii virulente din partea primarului Capitalei, Gabriela Firea. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici