Primăria Capitalei a mai făcut o rectificare bugetară. Peste 26 milioane lei au fost acordate spitalelor

Primăria Capitalei a votat, joi, proiectul privind o nouă rectificare bugetară, prin care se acordă peste 26 de milioane lei spitalelor de stat şi peste 900.000 lei instituţiilor de cultură din Bucureşti, în vreme ce la RADET şi RATB, o parte din banii pentru investiţii se transformă în subvenţii.

223 afișări
Imaginea articolului Primăria Capitalei a mai făcut o rectificare bugetară. Peste 26 milioane lei au fost acordate spitalelor

Primăria Capitalei a mai făcut o rectificare bugetară. Peste 26 milioane lei au fost acordate spitalelor

„Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale solicită rectificarea bugetului propriu şi a bugetului unor spitale de interes local atât la venituri, cât şi la cheltuieli. Bugetele spitalelor se propune a se majora cu 26.199 mii lei pe seama sumelor primite din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate”, se arată în proiectul de pe ordinea de zi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Spitalele al căror buget se propune a se rectifica sunt: Spitalul Filantropia (1,5 milioane de lei), Spitalul Sfânta Maria (4,3 milioane de lei), Spitalul de Nefrologie Carol Davila (4,2 milioane de lei), Spitalul de Pneumoftiziologie Sf. Ştefan (3,2 milioane de lei), Spitalul Th. Burghele (2,8 milioane de lei), Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Panait Sârbu (13,4 milioane de lei) şi Spitalul de Psihiatrie Alexandru Obregia (peste 600.000 de lei), Spitalul de Copii Victor Fomoiu (4,7 milioane de lei). În total, spitalele vor primi peste 26 de milioane de lei.

Teatrul Ţăndărică va primi bani pentru proiecte cu prilejul Centenarului, precum Teatrul de animaţie în România, Album Centenar (160.000 lei) şi pentru Turneul Ţăndărică în Europa (750.000 de lei). De asemenea, Teatrul Nottara va primi în plus 88.000 de lei, iar Centrul Cultural Expo Arte, înfiinţat în luna iunie, va primi, pentru cheltuieli curente şi de investiţii 3,1 milioane de lei.

În ceea ce priveşte RATB, proiectul prevede reducerea din bugetul de investiţii cu 43,7 milioane de lei, şi transferaţi către subvenţii. Bugetul Regiei va fi în valoare de 148,6 milioane de lei.

La RADET, situaţia este similară: „Modificările propuse se referă atât la credite de angajament cât şi la credite bugetare. Se propune reducerea cu 40.000 mii lei a creditelor bugetare în lista obiectivelor de investiţii aprobată la investiţii şi majorarea creditelor bugetare cu aceeaşi sumă la subvenţii pentru energia termică”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici