Primăria Capitalei a preluat 11 parcări administrate de Dalli

Primăria Capitalei a preluat, vineri, 11 parcări în zona centrală a Bucureştiului, administrate de către societatea Dalli Exim, care nu au fost cuprinse în niciun act adiţional la contractul încheiat cu CGMB, parcarea maşinilor în aceste locuri urmând a fi gratuită 60 de zile.

22 afișări
Imaginea articolului Primăria Capitalei a preluat 11 parcări administrate de Dalli

Primăria Capitalei a preluat 11 parcări administrate de Dalli

În baza notificării numărul 2803 emisă în luna octombrie, 11 parcări situate în zona centrală a Bucureştiului, aflate în administrarea societăţii Dalli Exim, care nu fac obiectul niciunui act adiţional la contractul 20/1995 încheiat de această societate cu CGMB au intrat de vineri, în domeniul public al Capitalei, informează într-un comunicat de vineri, Primăria Municipiului Bucureşti.

Astfel, cele 11 amplasamente situate în centrul Bucureştiului sunt parcajele amenajate în locaţiile de la Academia Odeon, Athenee Hilton, Batiştei, Biblioteca Universitară, Budişteanu, C.A. Rosetti, Calea Dorobanţi, de lângă Conservator, de pe bulevardul Dacia, parcajul Doamnei Romexpo, precum şi cel de la BRD - din strada Edgar Quinet.

Potrivit autorităţilor municipale, tot de vineri, parcarea maşinilor în cele 11 amplasamente va fi gratuită pentru o perioadă de 60 de zile, timp în care va fi înfiinţată "o structură specială" care să gestioneze locurile de parcare aflate pe domeniul public.

"Primăria va intra în legalitate cu toate aceste contracte, pentru că doar aşa putem gestiona corespunzător banul public. Ce este al bucureşteanului trebuie să se întoarcă la bucureştean", susţine Sorin Oprescu, citat în comunicat.

La începutul lunii octombrie, primarul Sorin Oprescu cerea societăţii Dalli predarea unui număr de 11 amplasamente din centrul Capitalei, care fuseseră preluate de societatea în cauză fără a fi prevăzute în contract, după ce un control al municipalităţii stabilea că firma nu şi-a respectat obligaţiile contractuale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici