Primăria Capitalei anunţă ample acţiuni de control pentru combaterea ambroziei

  • Poliţia Locală Bucureşti derulează ample acţiuni de control pentru depistarea terenurilor cu ambrozie şi identificarea proprietarilor sau administratorilor acestor zone.
  • Până în prezent au fost identificate 54 de zone publice unde creşte această plantă.
  • 13 locaţii sunt pe domeniul public din sectoarele 1, 3 şi 5.
747 afișări
Imaginea articolului Primăria Capitalei anunţă ample acţiuni de control pentru combaterea ambroziei

Mediafax

Poliţia Locală Bucureşti derulează în această perioadă ample acţiuni de control pentru depistarea terenurilor cu ambrozie şi identificarea proprietarilor sau administratorilor acestor zone lăsate în paragină, anunţă, miercuri, Primăria Capitalei.

Conform sursei citate, până în prezent au fost identificate 54 de zone publice unde creşte această plantă invazivă, foarte alergena. Dintre acestea, 13 locaţii sunt pe domeniul public din sectoarele 1, 3 şi 5, iar poliţiştii locali s-au adresat primăriilor de sector pentru dispunerea măsurilor necesare eradicării acesteia.

În cazul celorlalte 41 de terenuri private, sunt în curs procedurile de identificare a proprietarilor, astfel încât să se poată lua cât mai rapid toate măsurile pentru îndepărtarea aceastei plante.

În prima faza, proprietarii de terenuri sunt sancţionaţi contravenţional cu avertisment (în conformitate cu prevederile art. 10 din Legea 62/2018) apoi, conform Legii de modificare nr. 129/2020, aceştia sunt pasibili de amenzi între 1.000-5.000 lei (persoane fizice) şi 10.000 şi 20.000 lei (persoane juridice), menţionează Municipalitatea.

”În ceea ce priveşte parcurile aflate în administrarea ALPAB, menţionăm faptul că pe aceste suprafeţe se intervine constant, în conformitate cu recomadarile specialiştilor cu privire la combaterea ambroziei”, arată sursa citată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici