Primăria Capitalei anunţă că Podul Constanţa va fi reabilitat „de urgenţă”/ Protocol semnat cu Ministerul Transporturilor şi CFR

Podul Constanţa va fi reabilitat, arată reprezentanţii Primăriei Capitalei, care menţionează că a fost semnat în acest sens un protocol de colaborare cu Ministerul Transporturilor şi Compania CFR pentru refacerea mai multor obiective de infrastructură, între care şi Podul Constanţa.

992 afișări
Imaginea articolului Primăria Capitalei anunţă că Podul Constanţa va fi reabilitat „de urgenţă”/ Protocol semnat cu Ministerul Transporturilor şi CFR

PMB anunţă că Podul Constanţa va fi reabilitat. Protocol semnat cu Ministerul Transporturilor şi CFR

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a semnat, la sediul Primăriei, , împreună cu Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, şi directorul general al Companiei Naţionale de Cai Ferate CFR SĂ, Constantin Axinia, un protocol de colaborare pentru reabilitarea unor obiective de infrastructură din Bucureşti, între care se numără şi podul Constanţa.

„Prin semnarea acestui protocol, Primăria Capitalei şi autorităţile centrale se angajează să colaboreze pentru demararea, de urgenţă, a unor obiective de investiţie comune, cuprinse în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă, în special în cazul celor care necesită intervenţii urgenţe. Astfel, facem paşi concreţi pentru reabilitarea unor obiective de infrastructură din Capitală, care necesită avize şi aprobări atât din partea autorităţilor centrale cât şi din partea Primăriei Capitalei. Vom constitui grupuri de lucru cu participarea specialiştilor de la cele două instituţii, ceea ce va duce, cu certitudine, la deblocarea unor situaţii care trenează de ani de zile. Unul dintre obiectivele care vor intra de urgenţă în reparaţii este podul Constanţa”, a spus Gabriela Firea, potrivit unui comunicat de presă al Primăriei.

La rândul sau, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat că în zilele următoare va fi dat ordin de începere a lucrărilor de punere în siguranţă a Podului Constanţa.

„Vom începe cu partea de suprastructură, iar apoi vom putea începe lucrările de modernizare a podului. Temenul de finalizare este de 2-3 luni, şi se va lucra în special în timpul nopţii, pentru a nu afecta traficul rutier”, a spus Cuc.

Totodată, primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, prezent şi el la întâlnire, a arătat că instituţia pe care o conduce a primit numeroase sesizări cu privire la necesitatea reabilitării Podului Constanţa.

Tot la întâlnire, Firea a reiterat solicitarea către ministerul Transporturilor de a modifică orarul trenurilor care traversează Bucureştiul, îndeosebi în zona de Nord, şi care creează blocaje în trafic, se mai arată în comunicatul de presă citat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici