Primăria Capitalei atenţionează firmele de salubrizare că vor continua sancţiunile

Primarul interimar al Capitalei, Răzvan Sava, le-a spus miercuri reprezentanţilor firmelor de salubrizare că nu este mulţumit de modul în care se face deszăpezirea şi de explicaţiile pe care aceştia i le dau, atenţionându-i că vor continua sancţiunile.

830 afișări
Imaginea articolului Primăria Capitalei atenţionează firmele de salubrizare că vor continua sancţiunile

Primăria Capitalei atenţionează firmele de salubrizare că vor continua sancţiunile (Imagine: Alexandru Mihaescu/ Arhiva Mediafax Foto)

Răzvan Sava a spus, la comandamentul de iarnă de la Primăria Capitalei, că a constatat că sunt treceri de pietoni, refugii de tramvai şi staţii RATB unde nu s-a curăţa zăpada şi le-a cerut operatorilor de salubrizare să intensifice acţiunile de curăţare a zăpezii.

"Fac un apel să aveţi în vedere aceste zone, dar şi pasajele, rampele, rigolele şi gurile de canal. Recomand intensificarea acţiunilor de deszăpezire pe timpul nopţii, atunci când oraşul este mai liber, astfel încât să nu încurce traficul rutier şi pietonal în timpul zilei. Numărul operatorilor manuali care acţionează în teren este prea mic, la începutul sezonului rece aţi declarat un număr total de 3.049 de operatori la nivelul Municipiului Bucureşti, în toate cele şase sectoare. În această seară (marţi seară, n.r.) au fost pe teren doar 394 de persoane. Nu sunt mulţumit de explicaţiile pe care mi le daţi, vom continua sancţiunile", le-a spus Sava reprezentanţilor firmelor de salubrizare prezenţi la comandamentul de iarnă.

Primarul general a solicitat ca tratamentele pentru combaterea poleiului să fie aplicate în continuare, având în vedere avertizarea meteo de precipitaţii mixte.

Cele cinci firme de salubrizare care se ocupă cu deszăpezirea în Capitală au fost amendate, marţi, cu câte 5.000 de lei, pentru nerespectarea obligaţiilor ce le revin, respectiv pentru că nu au curăţat corespunzător străzile, potrivit municipalităţii.

Firma Romprest asigură deszăpezirea în sectoarele 1 şi 2, Supercom - în sectorul 2, Rosal - în sectorul 3, Rebu - în sectorul 4 şi Urban în sectorul 6.

De asemenea, inspectorii Primăriei Capitalei, în urma controalelor efectuate marţi, au somat 416 persoane juridice, din care 217 asociaţii de proprietari, pentru că nu au curăţat zăpada şi gheaţa de pe trotuarele imobilelor unde locuiesc sau unde îşi desfăşoară activitatea.

Potrivit unei hotărâri a CGMB din 2010, proprietarii de clădiri sau spaţii comerciale au obligaţia să înlăture zăpada de pe trotuare, gheaţa şi ţurţurii formaţi în perimetrul clădirilor pe care le deţin, în maxim 24 de ore de la încetarea ninsorii. Amenzile pentru nerespectarea acestor obligaţii sunt între 200 şi 500 de lei pentru persoane fizice şi de la 500 la 2.000 de lei pentru persoane juridice.

Primăria Capitalei a pus la dispoziţia bucureştenilor numerele de dispecerat 0800.800.868 şi 021.9844 pentru semnalarea eventualelor probleme generate de zăpadă sau ger, dar şi a prezenţei în stradă sau scări de bloc a persoanelor fără adăpost, pentru a fi duse la centrele sociale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici