Primăria Capitalei: O parte dintre angajaţii RATB au renunţat la protest şi s-au întors pe traseu

O parte dintre angajaţii RATB au renunţat la protest şi s-au întors pe traseu, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, spunând că le mulţumeşte pentru că "au dat dovadă de maturitate" şi au înţeles că trebuie să servească intereselor bucureştenilor.

409 afișări
Imaginea articolului Primăria Capitalei: O parte dintre angajaţii RATB au renunţat la protest şi s-au întors pe traseu

Primăria Capitalei: O parte dintre angajaţii RATB au renunţat la protest şi s-au întors pe traseu (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Şoferii şi vatmanii RATB care au protestat vineri sunt sunt nemulţumiţi că, odata cu introducerea traseelor de noapte, nu li se mai asigură transportul de la domiciliu către autobază şi cel către casă la finalul programului de noapte, se arată într-un comunicat al Primăriei Capitalei.

Reprezentanţii Primăriei Capitalei au precizat că dacă va fi menţinut actualul sistem de transport al şoferilor, municipalitatea ar continua să plătească 16 milioane de lei pe an.

Conducerea RATB discută de mai multe ore cu o delegaţie a şoferilor care au declanşat protestul spontan şi au venit la sediul Regiei pentru a cere menţinerea curselor speciale pentru transportul angajaţilor.

Decizia de a retrage aceste curse speciale a fost luată odată cu introducerea traseelor de noapte în Capitală, care vor circula începând de vineri, de la ora 23.00.

Reprezentanţii Sindicatului Transportatorilor din Bucureşti susţin că şoferii RATB nu au fost informaţi în prealabil cu privire la decizia conducerii regiei de a înfiinţa cele 23 de trasee de noapte cu autobuzul.

"Dacă bucureştenii au solicitat în masă apariţia acestui serviciu, rămâne să vedem pe parcurs. Ceea ce ne-a bulversat pe toţi, ne referim aici la conducătorii auto din RATB, este că fără nicio informare prealabilă, ca să nu mai vorbim de o minimă comunicare cu sindicatele, am fost puşi în faţa faptului împlinit, astfel că, începând de vineri, 15 iulie, conducătorii auto vor fi nevoiţi să apeleze la aceste trasee de noapte pentru a veni la serviciu", au precizat sindicaliştii.

Sindicaliştii au avut, vineri, la ora 12.00, o primă întâlnire cu directorul general al RATB, Adrian Criţ. După anunţarea rezultatelor discuţiilor de la RATB, unii şoferi şi vatmani s-au retras la depouri, declanşând un protest spontan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici