Primăria Capitalei, parte în procesul accidentului rutier de pe Kiseleff din martie 2008

Autorul accidentului din martie 2008, în care o studentă a fost omorâtă când traversa Şoseaua Kiseleff pe trecerea de pietoni, a cerut, marţi, introducerea Primăriei Capitalei ca parte responsabilă civilmente întrucât nu ar fi respectat legea privind semnalizarea şi marcarea trecerii de pietoni.

27 afișări
Imaginea articolului Primăria Capitalei, parte în procesul accidentului rutier de pe Kiseleff din martie 2008

Primăria Capitalei, parte în procesul accidentului rutier de pe Kiseleff din martie 2008

Cererea a fost formulată de avocatul Anamariei Straus, autoarea accidentului rutier, din martie 2008, în care o studentă moldoveancă a fost omorâtă când traversa Şoseaua Kiseleff pe trecerea de pietoni. Avocatul a cerut instanţei citarea pentru termenul din 31 martie a Primăriei municipiului Bucureşti, arătând că PMB era obligată, potrivit legii, să marcheze şi să semnalizeze corespunzător trecerile de pietoni.

Pe de altă parte, avocatul Gheorghe Dragomir le-a arătat judecătorilor că clienta sa nu s-a putut prezenta la proces, fiind plecată, în Germania, unde face o evaluarea neuropsihică în urma unor complicaţii de tip psihologic care ar fi apărut după producerea accidentului.

Avocatul a arătat că această evaluare este necesară, urmând să stea la baza unei cereri viitoare prin care va solicita suspendarea procesului penal din cauza stării de sănătate a clientei sale. În acest sens, avocatul a depus copia unor bilete de avion, potrivit cărora Anamaria Straus va reveni în ţară în 19 martie.

Procurorul de şedinţă şi avocatul părţii vătămate au atras atenţia instanţei că motivul invocat de Anamaria Straus privind lipsa acesteia de la proces nu este justificată, întrucât avocatul nu a depus dovezi concrete cu privire la faptul că clienta sa se află într-adevăr la o clinică în Germania.

Instanţa de judecată a acordat un nou termen pentru 31 martie şi a dispus, pentru atunci, amânarea discuţiilor privind introducerea PMB în cauză ca parte responsabilă civilmente.

Totodată instanţa i-a atras atenţia avocatului Anamariei Straus că nu a făcut dovada concretă că, deşi se află în Germania, femeia este la o clinică de specialitate.

Procurori ai Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetul Curţii de Casaţie şi Justiţie au dispus, în 18 decembrie 2008, trimiterea în judecată, în stare de libertate, a Anamariei Straus, pentru ucidere din culpă.

În 27 martie, Anamaria Straus a accidentat-o mortal pe Tatiana Duplei, în momentul în care aceasta se angajase în traversarea Şoselei Kiseleff, pe marcajul pietonal. Straus a lovind-o Tatiana Duplei cu autoturismul pe care îl conducea, neacordând prioritate de trecere, în condiţiile în care existau semafoare de avertizare.

În 12 iunie 2008, prin rezoluţie motivată şi cu acordul procurorului de caz, s-a dispus, în temeiul dispoziţiilor articolului 209, alineatul 41 din Codul procedură penală, preluarea cauzei de către Parchetul instanţei supreme, de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti.

Citeşte şi:

Bucureşti: O tânără a murit după ce a fost lovită de o maşină pe o trecere de pietoni

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici