Primaria Capitalei plăteşte o săptămână de cazare la mare, all inclusive, pentru 1.740 de studenţi

Primăria Capitalei desfăşoară, între 30 iulie şi 9 septembrie, o serie de şcoli de vară, pe litoralul românesc, destinate studenţilor cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani, cărora le achită şase nopţi de cazare şi trei mese în fiecare zi, conform unui anunţ postat pe site-ul Municipalităţii.

1656 afișări
Imaginea articolului Primaria Capitalei plăteşte o săptămână de cazare la mare, all inclusive, pentru 1.740 de studenţi

Primaria Capitalei plăteşte o săptămână de cazare la mare, all inclusive, pentru 1.740 de studenţi

Şcolile de vară finanţate de Primaria Capitalei, prin Centrul pentru Tineret al Municipiului Bucureşti (CTMB), se desfăşoară în staţiunile Eforie Nord şi Neptun, timp de şase săptămâni. Începând cu data de 30 iulie, când prima serie a plecat deja pe litoral, în fiecare săptămână, pe datele de 6, 13, 20, 27 august şi 3 septembrie, un grup de cel mult 100 de tineri va pleca în staţiunea Neptun, în timp ce alţi maximum 190 de studenţi vor merge în tabăra din Eforie Nord.

„Alocarea unui loc în cadrul Şcoli de Vară se face respectând principiul <<primul venit, primul servit>>, în limita locurilor disponibile, în ambele staţiuni. Pentru a participa în acest program trebuie îndeplinită cel puţin una din cele două condiţii: vârsta cuprinsă între 18 – 35 de ani, cu domiciliul sau reşedinţa în municipiul Bucureşti, sau studenţi ori masteranzi cu vârsta maximă de 35 de ani, înscrişi la o facultate de stat sau privată din municipiul Bucureşti”, se precizează pe site-ul CTMB, la secţiunea privind şcolile de vară.

Ceea ce vor face tinerii în cadrul acestor şcoli nu este foarte clar explicat. În formularul de înscriere se cere aplicantului să precizeze care sunt domeniile sale de interes. Astfel, are de ales între „Muncă şi antreprenoriat”, „Educaţie non-formală şi cultură”, „Sănătate, sport şi recreere” şi „Participare şi voluntariat”. Odată ce a completat formularul online, pe mail va primi detalii privind şcoala de vară la care a fost repartizat şi activităţile pe care le va face.

Această iniţiativă nu este considerată oportună, însă, de toată lumea.

„Tocmai ce mi-a scris Primăria Capitalei să-mi zică că dacă am între 18 şi 35 de ani (n-am) mă pot înscrie la o şcoală de vară la mare. Nu mi-e clar ce învăţ la şcoala aia, da' cică sunt 1.740 de locuri la Eforie Nord şi Neptun, şi pe lângă cazare mai am şi 3 mese pe zi. Şi nu mă întreb neapărat de ce primăria face asta pe banii mei (sunt contribuabil), ci unde se duc banii ăştia. Adică cui aparţin hotelurile care îi vor caza pe tinerii între 18 şi 35 de ani, cui aparţin restaurantele unde vor mânca pe banii mei tinerii respectivi, etc.?”, a scris pe pagina sa de socializare regizorul Alex Tocilescu.

Primăria Generală a Capitalei nu a răspuns până în acest moment solicitării MEDIAFAX de a preciza câţi tineri s-au înscris la aceste tabere, câţi bani aloca Municipalitatea pentru un tânăr care participă la aceste sesiuni, ce vor învaţă, concret, studenţii în cadrul taberelor şi care sunt hotelurile sau pensuinile care îi cazează pe aceştia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici