Primăria Capitalei testează acum pe branşe profesionale. 3.000 de persoane incluse în programul anti-Covid-19

Un număr de 3.000 de persoane, între care farmacişti, sportivi, curieri sau ziarişti, expuse contaminării cu SARS-Cov-2 vor fi testate, în Capitală, printr-un proiect propus de primarul general Gabriela Firea şi aprobat, joi, în Consiliul General.

392 afișări
Imaginea articolului Primăria Capitalei testează acum pe branşe profesionale. 3.000 de persoane incluse în programul anti-Covid-19

Primăria Capitalei testează acum pe branşe profesionale, la iniţiativa primarului Firea

Prin proiectul „Testăm pentru a salva economia şi locurile de muncă” sunt testate 3.000 de persoane, expuse coronavirusului.

„Prin acest proiect testam gratuit 3.000 de persoane expuse la contaminare cu Sars-Cov2: farmacişti, sportivi, ziarişti, angajaţi ai magazinelor şi teraselor, curierilor. Dorim să limitam răspândirea noului virus în rândul acestor categorii de angajaţi şi al celor cu care intră În contact zi de zi”, a spus Gabriela Firea.

Pentru fiecare test PCR standard Primăria Capitalei va deconta prin ASSMB suma de 200 de lei, către unităţile sanitare publice şi/sau private afiliate în cadrul proiectului.

Proiectul se va derula pe parcursul anului 2020, iar bugetul total este de 633.000 lei, fiind eligibili cei care nu se află în categoriile definiţiilor de caz, aşa cum sunt acestea stabilite prin metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus, elaborată de INSP.

De asemenea, Primăria Capitalei mai are în desfăşurare alte campanii de testare: „Testăm pentru Bucureşti” - unde s-au înscris circa 11.000 de bucureşteni pentru a fi testaţi gratuit de COVID 19. Peste 3.000 de persoane s-au testat deja, doar 3 teste fiind pozitive. Testarea moleculară se face cu aparate Real Time PCR, pe baza probelor luate prin exudat nazo-faringian. Testarea se face la 13 clinici de stat şi private, partenere în program.

Totodată, Campania „Pentru cei care NU stau acasă”, ASSMB a achiziţionat cele 3.000 de teste RT-PCR şi le-a distribuit către Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr.Victor Babeş”, unitatea medicală care derulează, în prezent, testările în cadrul proiectului care vizează testarea personalului asimptomatic din cadrul serviciilor de utilitate publică/companiilor municipale aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu şi expus în mod direct riscului de îmbolnăvire.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
testare,
curier,
ziarist

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici