Primăria Capitalei va disponibiliza 1.160 de angajaţi. CGMB va aproba în 6 august noile organigrame

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) va aproba pe 6 august noile organigrame ale instituţiilor din subordinea Primăriei Capitalei, după reducerea cu 21 la sută a numărului de angajaţi potrivit OUG 63/2010, urmând să rămână 4.401 salariaţi din totalul de 5.561, potrivit sindicatelor.

219 afișări
Imaginea articolului Primăria Capitalei va disponibiliza 1.160 de angajaţi. CGMB va aproba în 6 august noile organigrame

Primăria Capitalei va disponibiliza 1.160 de angajaţi. CGMB va aproba în 6 august noile organigrame (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Liderul Sindicatului Funcţionarilor din Primăria Municipiului Bucureşti (PMB), Dumitru Gherdan, a declarat, pentru MEDIAFAX, că primarul Sorin Oprescu s-a întâlnit din nou, miercuri dimineaţă, cu directorii instituţiilor subordonate şi cu reprezentanţii sindicatelor şi au stabilit forma iniţială a proiectelor de hotărâre privind noile organigrame, care vor trebui adoptate de CGMB pe 6 august.

Reducerea în toate instituţiile subordonate Primăriei Capitalei va fi de aproximativ 21 la sută, respectiv din 5.561 vor rămâne 4.401 angajaţi, astfel că vor fi disponibilizaţi 1.160 de salariaţi, potrivit lui Gherdan.

Fiecare organizaţie sindicală va trebui să fie consultată la elaborarea criteriilor pe baza cărora se va face disponibilizarea. "Primăria Generală va trebui să înainteze proiectele de hotărâre fiecărei instituţii în parte, cu cel puţin o săptămână înainte de aprobare", a spus Gherdan.

Cu privire la plăţile compensatorii, liderul sindical a precizat că unii salariaţi au prevăzute în contractele colective unul sau două salarii compensatorii, alţii niciunul, iar "faţă de salariaţii din regiile locale această situaţie este o sfidare", aceştia având peste zece salarii compensatorii.

Guvernul a decis, în 31 iunie, disponibilizarea a aproximativ 55.000 până la 60.000 de angajaţi din sectorul public, dintre care cei mai mulţi, respectiv circa 54.000 de persoane, vor fi concediaţi din administraţia locală, iar restul din ministerele Administraţiei, Muncii, Educaţiei şi Agriculturii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici