Primăria Capitalei vrea să mute trei spitale, printre care şi Maternitatea Giuleşti

Primăria Capitalei vrea să împuternicească ASSMB pentru găsirea de imobile în care să fie relocate trei spitale mari din Capitală, printre care şi Spitalul „Panait Sîrbu” (Maternitatea Giuleşti), unde peste 20 de copii ar fi fost infectaţi recent cu stafilococul auriu.

1159 afișări
Imaginea articolului Primăria Capitalei vrea să mute trei spitale, printre care şi Maternitatea Giuleşti

Primăria Capitalei vrea să mute trei spitale, printre care şi Maternitatea Giuleşti

Primăria Capitalei vrea să împuternicească Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) să găsească mai multe imobile pentru relocarea spitalelor „Prof. Dr. Panait Sîrbu" (Maternitatea Giuleşti), a Spitalului Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială „Prof. Dr. Dan Theodorescu” şi a unei părţi din spitalului Clinic „Dr. I Cantacuzino", respectiv a secţiilor de Obstetrică-Ginecologie şi Neonatologie.

Potrivit unui proiect de hotârâre în acest sens, aflat pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Muncipiului Bucureşti de miercuri, necesitatea relocării acestor spitale este argumentată prin faptul că fie nu îndeplinesc normele Direcţiei de Sănătate Publică, fie sunt clădiri cu risc seismic.

În ceea ce priveşte „Maternitatea Giuleşti”, pentru relocarea acesteia este nevoie de un spaţiu de 14.000 metri pătraţi.

Peste 20 de bebeluşi care s-au născut recent la Maternitatea Giuleşti au fost aduşi la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală fiind infectaţi cu stafilococul auriu.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici