Primăria Cluj-Napoca cumpără încă 10 autobuze şcolare pentru transportul gratuit al elevilor. Proiectul, copiat de încă un mare municipiu

De doi ani de când a fost implementat în Cluj-Napoca, proiectul „Autobuze şcolare dedicate pentru transportul elevilor” poate fi considerat un succes, ba chiar a fost copiat şi de autorităţile din Timişoara. Acum primăria din Cluj va cumpăra alte 10 microbuze care sa îi ducă pe elevi la şcoală.

1155 afișări

„Mi se pare foarte folositor. În primul rând pentru părinţi, că economisim timp. Undeva la două ore economisesc într-o zi. Trebuia să vin şi mai repede la şcoală ca să găsesc un loc de parcare, apoi statul în trafic până acasă. Sunt zone în care nu acoperă autobuzul şi dacă le suplimentează ar mai decongestiona traficul aici la şcoală", este de părere o femeie.

Propunerea ca elevii să beneficieze de autobuze care să îi ducă la şcoală a fost implementată în primă fază ca proiect pilot, programul fiind apoi extins de la 5 la 12 trasee şi mai multe şcoli din municipiu.

„Transportul şcolar al elevilor a avut un mare success, prin urmare am decis să îmbunătăţim şi flota auto pe care o folosim pentru transportul elevilor. În momentul de faţă, avem 17 autobuze şcolare cu care se transporta elevii la şcoală, dar în curând vom mai avea pe lângă acestea încă alte 10 microbuze care sperăm noi să vină în întâmpinarea necesităţilor de transport ale elevilor si ale părinţilor acestora", a declarat, pentru MEDIAFAX, Iulia Perşa, şef birou mass-media Primăria Cluj-Napoca.

După modelul american, în total 27 de autobuze şcolare vor fi anul acesta la dispoziţia copiilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
cluj napoca,
autobuze,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici