Primăria dintr-un municipiu vrea să monteze camere video la ghenele de gunoi

Primăria Târgu-Jiu intenţionează să instaleze un sistem video de supraveghere a ghenelor de gunoi din oraş, pentru a vedea dacă societatea care se ocupă de serviciul de salubrizare ridică deşeurile, dar şi pentru depistarea şi sancţionarea celor care aruncă gunoiul la întâmplare.

1015 afișări
Imaginea articolului Primăria dintr-un municipiu vrea să monteze camere video la ghenele de gunoi

Primăria dintr-un municipiu vrea să monteze camere video la ghenele de gunoi

Autorităţile din Târgu-Jiu vor să instaleze camere video de supraveghere în toate punctele de colectare a gunoiului din municipiu, pentru a observa dacă angajaţii firmei de salubritate ridică gunoiul şi dacă locatarii aruncă deşeurile în locurile special amenajate.

Proiectul a fost anunţat, miercuri, după ce, în luna ianuarie, poliţiştii locali au amendat operatorul serviciului de salubrizare cu 2.000 de lei, pentru nerespectarea obligaţiei de a asigura curăţenia în locurile special amenajate de depozitare a reziduurilor menajere.

"A fost o propunere care a venit în urma unor discuţii pe care le-am avut cu şeful Serviciului de Gospodărire Comunitară. Cred că ar fi, pe de-o parte, în interesul majorităţii cetăţenilor din municipiul Târgu-Jiu, care respectă regulile, în primul rând regulile de bun simţ, nu neapărat de lege, dar şi în interesul autorităţii care ar putea să verifice mult mai atent modul în care se face colectarea deşeurilor din cartierele din municipiul Târgu-Jiu. Avem, în ultimul timp, destul de multe reclamaţii venite de la cetăţenii din Târgu-Jiu, că nu se ridică gunoiul la timp de la ghenele de gunoi din acele cartiere şi de aceea am considerat că este binevenită o astfel de măsură”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu-Jiu.

Deocamdată nu se cunosc costurile unei astfel de investiţii, Romanescu cerând Direcţiei Tehnice un studio pentru a vedea care ar fi suma care ar trebui prevăzută în buget, pentru a putea achiziţiona aceste camere şi pentru a crea acel sistem de monitorizare.

Fostul director al firmei de salubritate din Târgu-Jiu, Luis Popa, critică iniţiativa de montare a camerelor de supraveghere la ghenele de gunoi şi consideră că altele ar fi probelemele oraşului.

"Din punctul meu de vedere, nu este o propunere foarte bună, având în vedere că în municipiul Târgu-Jiu mai sunt multe de făcut, până a ajunge la a monta astfel de camere. Noi, în Târgu-Jiu, încă avem probleme cu câinii, cu caii care merg prin oraş liberi, nu ştim să-l promovăm pe Brâncuşi cum trebuie, centrele de copii, mă refer la cele sportive, încă nu funcţionează. Şi noi insistăm să punem camere în aceste puncte de colectare din oraş. (…) Există un contract de concesiune, care are anumite grafice de colectare, acele grafice de colectare pot fi verificate, sunt oameni din primărie care pot să facă acest lucru, există staţii prin care se transmite ce se întâmplă în oraş, există GPS-uri la maşini să se vadă de câte ori trece acea maşină pe fiecare stradă, deci practic există alte soluţii care pot fi puse în practică până la a monta aceste camere ", spus Luis Popa, directorul Serviciului Judeţean de Gestionare a Deşeurilor şi a Activităţilor de Salubrizare Gorj, din subordinea Consiliului Judeţean Gorj.

Poliţiştii locali avertizează că persoanele care aruncă deşeurile menajere lângă ghenele operatorului serviciului de salubrizare riscă să primească o amendă în valoare de 1.000 de lei.

"Poliţiştii locali vor verifica existenţa contractelor de salubrizare pentru ridicarea deşeurilor menajere, atât în cazul persoanelor fizice, cât şi persoanelor juridice care îşi au domiciliul sau sediul în imobilele individuale de pe raza municipiului Târgu-Jiu. Refuzul utilizatorului de a încheia contracte de prestări servicii cu operatorul de salubrizare licenţiat în aria de delegare constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 500 de lei la 1.000 de lei", a declarat Alexandra Petriţa, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Târgu-Jiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici