Primăria municipiului Bistriţa alocă peste un milion de lei pentru SANIE de vară, unde există şi o pârtie de schi NEFUNCŢIONALĂ

Peste un milion de lei alocă, în acest an, Primăria municipiului Bistriţa pentru amenajarea unui sistem de săniuţe de vară pe şine, pe amplasamentul pârtiei de schi, investiţie finalizată în decembrie 2016, însă neinaugurată din cauza unor probleme tehnice şi de organizare.

989 afișări
Imaginea articolului Primăria municipiului Bistriţa alocă peste un milion de lei pentru SANIE de vară, unde există şi o pârtie de schi NEFUNCŢIONALĂ

Primăria municipiului Bistriţa alocă peste un milion de lei pentru SANIE de vară, unde există şi o pârtie de schi NEFUNCŢIONALĂ (Imagine captura Youtube)

După ce a investit 24 de milioane de lei într-o pârtie de schi, amenajată la o altitudine de 680 de metri, într-un telescaun cu patru locuri şi într-o instalaţie de nocturnă care nu au putut fi folosite iarna trecută, municipalitatea face noi investiţii în pârtia de schi.

O sumă de aproape 3 milioane de lei a fost alocată pentru continuarea proiectului, din aceşti bani 1,1 milioane de lei fiind destinaţi special achiziţionării unei „instalaţii de vară tip Alpine Coaster pe amplasamentul pârtiei de schi” pentru ca pârtia şi telescaunul să poată fi folosite pe întreaga perioadă a anului.

„Vrem să completăm proiectul cu un Alpine Coaster, un fel de derdeluş pe şine şi vrem să achiţionăm şi suporţi pentru transportul bicicletelor, care să dea telescaunului folosinţa de vară. Momentan se fac acolo studiile necesare pentru implementarea acestui proiect, cel mai probabil în luna iunie nu vom putea da drumul săniuţele de vară, însă până la sfârşitul verii cred că vom reuşi să finalizăm documentaţia, să facem achiziţia şi să montăm săniuţa de vară care va putea fi folosită până în noiembrie” a declarat corespondentului MEDIAFAX primarul municipiul Bistriţa, Ovidiu Creţu.

Ceilalţi bani alocaţi pentru pentru acest proiect vor fi folosiţi pentru amenjarea drumurilor de acces, achiziţia de suporţi speciali pentru biciclete, amenajarea unui şopron unde să fie parcate utilajele folosite la întreţinerea pârtiei de schi şi depozitate tunurilor de zăpadă.

Pentru amenajarea pârtiei de schi Primăria Bistriţa a cheltuit 24 de milioane de lei, aceasta având 1,2 km lungime şi este dotată cu un telescaun cu patru locuri, instalaţie de nocturnă şi instalaţie pentru produs zăpada artificială.

Pentru că lucrările la pârtie nu au fost gata la timp şi municipalitatea nu a găsit o firmă care să opereze investiţia, sezonul de iarnă 2016-2017 a fost ratat, inaugurarea fiind amânată pentru iarna viitoare.

Pârtia de schi face parte dintr-un proiect amplu de amenajare a unui Complex Sportiv de Agrement Polivalent - Wonderland, care se întinde pe o suprafaţă de 300 de hectare şi va avea atât zone de agrement pentru sporturi de iarnă - pârtia de schi, patinoar în aer liber cât şi o zonă pentru practicarea sporturilor de vară cu Aqualand, bazine de înot, terenuri de tenis, de basket şi golf dar şi un hipodrom.

Proiectul prevede şi amenajarea unui hotel de patru stele, a unui centru SPA, restaurante, cafenele săli de conferinţe şi de spectacole dar şi o sală polivalentă cu o capacitate de 4.000 de locuri.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici