Primăria nu mai dă bani, în contul Guvernului, pentru Stadionul Naţional

Primarul Sorin Oprescu i-a spus, marţi, premierului Emil Boc că dacă anul trecut municipalitatea a plătit şi banii pe care Guvernul trebuia să-i dea pentru lucrările la Stadionul Naţional, în 2010 nu va mai putea suporta cota cu care Executivul trebuie să participe la realizarea acestuia.

20 afișări
Imaginea articolului Primăria nu mai dă bani, în contul Guvernului, pentru Stadionul Naţional

Primăria nu mai dă bani, în contul Guvernului, pentru Stadionul Naţional (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Edilul şef al Capitalei a declarat că s-a întâlnit, marţi, cu premierul Emil Boc, pentru a discuta mai multe subiecte legate de proiectele Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB), printre care finanţarea Stadionului Naţional "Lia Manoliu", problema exproprierilor pentru lucrările de infrastructură, precum şi subiectul salubrizării în Capitală.

Potrivit primarului general, discuţia cu premierul Emil Boc privind Stadionul "Lia Manoliu" a avut în vedere cota parte din finanţarea pe 2010 pe care Guvernul trebuie să o asigure, conform protocolului încheiat cu municipalitatea.

"I-am comunicat premierului că, dacă anul trecut am suportat şi banii pe care Guvernul trebuia să-i dea, în acest an, fiind un an de criză, nu vom mai putea suporta cota cu care Guvernul trebuie să participe la realizarea stadionului", a spus Sorin Oprescu.

Un alt subiect discutat de primarul Capitalei cu premierul a avut în vedere exproprierile de terenuri necesare proiectelor de infrastructură pe care municipalitatea le va realiza în 2010 şi pentru care sunt necesare hotărâri de Guvern.

Edilul şef al Capitalei a spus că a mai fost discutat şi subiectul preluării spitalelor de către municipalitate de la administraţia centrală, premierul Emil Boc exprimându-se "pozitiv asupra acestor preluări".

Potrivit primarului general, alt subiect abordat cu premierul Emil Boc a avut în vedere "găsirea suportului legal" pentru susţinerea licitaţiei de salubrizare a Capitalei care, începând din acest an, va fi organizată de municipalitate.

Oprescu a spus că a discutat cu primul ministru ca sumele venite de la impozitul de stat către sectoare cu destinaţia "salubrizare" să fie trecute în bugetul municipalităţii, care urmează să organizeze licitaţia la sfârşitul lunii martie.

Un alt subiect al discuţiei a fost cel privind datoriile RADET către ELCEN. Primarul Capitalei a subliniat că deşi municipalitatea subvenţionează gigacaloria, iar la RADET a fost înregistrat un consum mai mic faţă de perioada similară a anului trecut, "peste tot se vorbeşte de creşterea facturii la întreţinere".

"Noi compensăm gigacaloria, RADET îmi raportează un consum mai mic cu 5% şi toată lumea vorbeşte despre cum va creşte factura la întreţinere. În acest sens, l-am rugat pe primul-ministru să dispună efectuarea unui control care să stabilească problemele înregistrate la societate", a mai spus Sorin Oprescu.

Primarul general declara, în octombrie anul trecut, că pentru lucrările la Stadionul Naţional municipalitatea a efectuat plăţi de 200 de milioane de lei numai în anul 2009, fiind achitate constructorului aproximativ 85 de milioane de lei, Guvernul neparticipând la achitarea facturilor.

"Deocamdată, la plăţile pentru stadion, Guvernul nu a participat pe anul 2009, municipalitatea a plătit 85 de milioane de lei", spunea atunci Oprescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici