Primăria Sectorului 1 a înfiinţat noul club Rapid. Sigla şi marca, închiriate de la vechea formaţie

Primăria Sectorului 1 a înfiinţat noul club Rapid, urmând ca sigla, marca şi culorile societăţii aflate în faliment să fie folosite, după ce au fost închiriate la desfăşurarea licitaţiei în urma căreia le-ar putea cumpăra, a declarat pentru MEDIAFAX primarul Sectorului 1 Dan Tudorache.

1256 afișări
Imaginea articolului Primăria Sectorului 1 a înfiinţat noul club Rapid. Sigla şi marca, închiriate de la vechea formaţie

Primăria Sectorului 1 a înfiinţat noul club Rapid. Sigla şi marca, închiriate de la vechea formaţie

Potrivit organigramei, Daniel Nicular ar urma să fie preşedinte, Daniel Pancu director tehnic şi Marius Măldărăşanu antrenor, a declarat pentru MEDIAFAX primarul Sectorului 1, Dan Tudorache. De asemenea, un alt fost fotbalist al Rapidului care va face parte din noua conducere este Ovidiu Burcă.

Edilul a precizat că ar exista probleme în ceea ce priveşte viitoarul antrenor al echipei, Marius Măldărăşanu, existând varianta ca acesta să nu poată părăsi Astra, unde ocupă funcţia de antrenor principal al echipei a II-a.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, dar şi primarul Gabriela Firea au declarat, în ultima perioadă, că îl susţin pe primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, în proiectul acestuia pentru relansarea clubului Rapid, afirmând că şi Primăria Generală a Capitalei ar urma să se alăture acestui proiect.

Primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, a declarat, în 18 iulie, că doreşte să „bage bani în sport, nu doar în fotbal”, precizând că intenţioneză să aloce fonduri de la bugetul local pentru finanţarea echiplor de polo şi handbal care aparţin Culubului Rapid.

În cei peste 90 de ani de activitate, Rapid a câştigat de trei ori campionatul de fotbal al României şi de 13 ori Cupa României. În sezonul 2005-2006, echipa de fotbal a ajuns până în sferturile de finală ale cupei UEFA după ce a învins echipe precum Feyenoord Roterdam, Rennes sau Şahtior Doneţk.

Din cauza problemelor financiare, în anul 2013 şi-a declarat insolvenţa, iar în 2016, clubul Rapid Bucureşti a intrat în faliment.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici