Primăria Sectorului 1 organizează Ziua Porţilor Deschise la sediul său restaurat, "Palatul Comunal" de pe vremuri

Primăria Sectorului 1 organizează, duminică, Ziua Porţilor Deschise la sediul administrativ din bulevardul Banu Manta nr. 9, recent consolidat şi restaurat.

358 afișări
Imaginea articolului Primăria Sectorului 1 organizează Ziua Porţilor Deschise la sediul său restaurat, "Palatul Comunal" de pe vremuri

Primăria Sectorului 1 organizează Ziua Porţilor Deschise la sediul său restaurat, "Palatul Comunal" de pe vremuri (Imagine: Primaria Sectorului 1)

Primăria Sectorului 1 organizează duminică, între orele 11.00 şi 18.00, Ziua Porţilor Deschise la sediul administrativ din Banu Manta nr. 9, care a fost consolidat şi restaurat începând din 2007 până în primăvara acestui an.

Instituţia a revenit la acest sediu, după şase ani în care a funcţionat în Şoseaua Bucureşti - Ploieşti nr. 9 - 13, mutarea începând în 20 aprilie şi încheindu-se pe 27 aprilie.

Persoanele interesate vor afla la faţa locului informaţii despre istoricul clădirii monument istoric şi despre activitatea funcţionarilor din administraţia locală a sectorului 1.

Clădirea Primăriei Sectorului 1 a fost construită între anii 1929 şi 1935, pe un teren cumpărat pe domeniul "Banu Manta". Denumit iniţial "Palatul Comunal", este singurul edificiu din Capitală ridicat cu scopul de a funcţiona ca primărie. Simbolul primăriei este statuia străjerului medieval, poreclit "Pandelică", care veghează Bucureştiul de pe turnul clădirii.

În cursul anului 2007 au început lucrările de consolidare la sediul Primăriei Sectorului 1, investiţia făcând parte dintr-un program derulat de primărie împreună cu Banca Mondială, pentru reducerea riscului seismic la clădirile de interes public.

În septembrie 2009, acoperişul sediului din Banu Manta a fost distrus de un incediu care ar fi fost provocat de o ţigară aprinsă şi a trebuit refăcut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici