Primăria Sectorului 4 anunţă refacerea locuinţelor afectate de explozia de duminică

Primăria Sectorului 4 anunţă refacerea locuinţelor afectate de explozia produsă duminică dimineaţă la un bloc de locuinţe situat pe strada Coştila: „Ca prioritate zero, vor fi înlocuite geamurile şi uşile distruse ale apartamentelor avariate, iar locatarilor le vor fi acordate ajutoare de urgenţă”.

300 afișări
Imaginea articolului Primăria Sectorului 4 anunţă refacerea locuinţelor afectate de explozia de duminică

Primăria Sectorului 4 anunţă refacerea locuinţelor afectate de explozia de duminică

„Comunitatea Sectorului 4 vine în ajutorul familiilor ale căror locuinţe au fost grav afectate de explozia produsă duminică dimineaţă la un bloc de locuinţe situat pe strada Coştila. În urma deflagraţiei, care a avut loc la etajul 1 al imobilului, 13 familii au rămas noaptea trecută în frig, după ce geamurile şi uşile apartamentelor în care locuiesc au fost spulberate de suflul exploziei. În ajutorul oamenilor, Primăria Sectorului 4 va lua toate măsurile necesare pentru refacerea locuinţelor în regim de urgenţă, măsuri stabilite astăzi, în urma întâlnirii cu reprezentanţii Asociaţiei de Proprietari. Astfel, ca prioritate zero, vor fi înlocuite geamurile şi uşile distruse ale apartamentelor avariate, iar locatarilor le vor fi acordate ajutoare de urgenţă, în funcţie de evaluarea daunelor produse la fiecare locuinţă în parte”, potrivit unui comunicat de presă al Primăriei de sector.

În paralel, pentru a avea asigurări că structura de rezistenţă a imobilului nu a fost afectată în urma exploziei, Primăria Sectorului 4 va solicita o expertiză de specialitate, iar în funcţie de rezultatele acesteia, vor putea fi luate şi alte măsuri.

„Totodată, întrucât alimentarea cu gaze a blocului de locuinţe a fost sistată încă de ieri, din motive de siguranţă, o echipă de specialişti va verifica starea tehnică a instalaţiei, iar în cazul în care vor fi constatate defecţiuni, acestea vor fi remediate în regim de urgenţă pentru a se putea relua alimentarea cu gaze într-un timp cât mai scurt şi fără riscul producerii unor incidente similare. Reamintim faptul că duminică dimineaţă în jurul orei 06:00, o explozie puternică s-a produs la etajul 1 al unui bloc de locuinţe din Sectorul 4. În urma deflagraţiei o persoană a ajuns la spital, unde se află şi în prezent sub supravegherea medicilor. Totodată, au fost afectate 13 locuinţe, ale căror geamuri şi uşi au fost distruse în totalitate”, se menţionează în finalul comunicatului.

O explozie a avut loc duminică dimineaţa într-un bloc din Bucureşti şi mai multe apartamente au fost afectate, anunţă ISU Bucureşti Ilfov. 13 apartamente au fost afectate iar 140 de persoane au fost evacuate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici