Primăria Sibiu, reacţie la petiţia împotriva căpuşelor: dezinfectanţii se folosesc în iunie

Primăria Sibiu a reacţionat, sâmbătă, printr-un comunicat de presă, la îngrijorarea publicului privind prezenţa căpuşelor în zonele verzi din Sibiu, exprimată printr-o petiţie online, transmiţând că substanţa va fi pulverizată în iunie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1225 afișări
Imaginea articolului Primăria Sibiu, reacţie la petiţia împotriva căpuşelor: dezinfectanţii se folosesc în iunie

Primăria Sibiu, reacţie la petiţia împotriva căpuşelor: dezinfectanţii se folosesc în iunie (Imagine: Silviu Mateiu/ Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit comunicatului de presă transmis sâmbătă corespondentului MEDIAFAX de purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu, Mirela Gligore, se estimează că săptămâna viitoare se va semna contractul pentru serviciile de dezinfecţie, urmând ca la începutul lunii iunie să fie pulverizată substanţa.

„Primăria Sibiu este pregătită să acţioneze în sensul reducerii populaţiei de căpuşe în municipiul Sibiu. Ca în fiecare an, instituţia va contracta serviciile de dezinsecţie. Procedura de achiziţie este deja în curs şi se se estimează că săptămâna viitoare se va semna contractul”, se arată în comunicatul de presă al Primăriei Sibiu.

Potrivit sursei citate, pulverizarea substanţelor împotriva căpuşelor se va face la începutul lunii iunie, când ploile nu vor mai fi atât de însemnate cantitativ, permiţând substanţei active să acţioneze odată ajunsă în vegetaţie, înainte de a fi spălată de ploaie.

Totodată, se mai arată în comunicat, ca măsură adiţională şi ca o activitate continuă, Serviciul Parcuri şi Zone Verzi din cadrul Primăriei Sibiu va continua să cosească vegetaţia de pe domeniul public pentru a împiedica înmulţirea căpuşelor.

Până sâmbătă după-amiaza, petiţia „Dezinsecţie urgentă împotriva căpuşelor Sibiu”, postată pe petitieonline.com a fost semnată de peste 500 de persoane.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici