Primăria Timişoara cumpără o clădire în care a funcţionat un bordel faimos

Consilierii locali din Timişoara au aprobat un proiect de hotărâre care prevede cumpărarea cu 120.000 de euro a imobilului în care a funcţionat în perioada interbelică "Sari Neni", cel mai faimos bordel din oraş, transmite corespondentul MEDIAFAX.

479 afișări
Imaginea articolului Primăria Timişoara cumpără o clădire în care a funcţionat un bordel faimos

Primăria Timişoara cumpără o clădire în care a funcţionat un bordel faimos

Consiliul Local Timişoara a aprobat, în şedinţa de plen de vineri, un proiect de hotărâre ce prevede cumpărarea unei clădiri de pe strada Romulus nr.32 din municipiu, cunoscută pentru faptul că aici, în perioada interbelică, a funcţionat "Sari Neni", cel mai cunoscut bordel din oraş.

"Iniţial, exista nu referat pentru neexercitarea dreptului de preempţiune, însă consilierul local Simion Moşiu a cerut o audienţă la mine şi mi-a explicat despre ce este vorba. Am cerut apoi aparatului Primăriei să analizeze situaţia, să vedem dacă nu prezintă totuşi interes pentru noi. S-a întocmit un referat, preţul, de această dată, este unul bun, aşa că vă propun să votaţi pentru cumpărarea acestui spaţiu”, a declarat primarul Timişoarei, Nicolae Robu.

Proiectul a fost aprobat în unanimitate de aleşii locali, iar, în continuare, Comisia de negociere cu terţii din cadrul Primăriei Timişoara va negocia cu actualii proprietari cumpărarea imobilului, aceştia cerând 120.000 de euro pentru clădirea de peste 560 de mp şi un teren de 850 mp.

Intenţia municipalităţii este de a construi acolo locuinţe pentru tineri.

"Este foarte mic preţul, aproximativ 200 euro/mp construit, iar terenul de 850 mp este gratis. Propunerea mea a fost că, având în vedere poziţia şi valoarea foarte mică, ar fi păcat ca Primăria să piardă un asemenea teren unde se pot construi locuinţe pentru tineri, având în vedere că firmele mari din oraş au anunţat că vor să facă angajări. Cea mai mare problemă, ca în orice oraş, sunt locuinţele", a declarat consilierul local Simion Moşiu.

Acesta propune ca imobilul să fie demolat şi să fie ridicate locuinţe noi, însă autorităţile locale vor fi obligate să păstreze faţada clădirii aflată pe lista monumentelor istorice.

"Sari Neni" a fost cel mai cunoscut bordel din Timişoara în perioada interbelică.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici