Ziua Eroilor va fi pe 9 iunie şi va avea statut de "sărbătoare naţională"

Ziua Eroilor va fi marcată pe 9 iunie şi va avea statut de "sărbătoare naţională", anunţă, vineri, Guvernul.

12222 afișări
Imaginea articolului Ziua Eroilor va fi pe 9 iunie şi va avea statut de "sărbătoare naţională"

Ziua Eroilor va fi pe 9 iunie şi va avea statut de "sărbătoare naţională" (Imagine Andreea Alexandru / Mediafax Foto)

Guvernul a adoptat o hotărâre prin care a stabilit şi programul evenimentelor prilejuite de această zi.

"În spiritul tradiţiei europene, în România, Zilei Eroilor i s-a conferit prin lege statutul de <<sărbătoare naţională a poporului roman>> şi s-a stabilit a fi sărbătorită în cea de-a patruzecea zi de la Sfintele Paşti, Ziua Înălţării, potrivit tradiţiei româneşti", se arată într-un comunicat al Executivului.

Programul manifestărilor cuprinde măsuri administrativ-organizatorice, manifestări comemorative în Capitală, în ţară şi pe plan extern, însă această zi nu are statut de zi liberă pentru angajaţi.

Ministerul Apărării Naţionale, prin unităţile, instituţiile de învăţâmânt, cercurile şi bibliotecile militare, va organiza simpozioane, întâlniri cu istorici şi veterani de război, comemorări la cimitire, mausolee şi monumente comemorative de război, expoziţii de carte. Ministerul Educaţiei Naţionale are în vedere desfăşurarea, în instituţiile de învăţâmânt, a unor programe dedicate acestei zile: întâlniri cu veteranii de război, spectacole omagiale.

Ministerul Afacerilor Externe va organiza, prin intermediul reprezentanţelor diplomatice româneşti sau oficiilor consulare, activităţi specifice pentru cinstirea memoriei şi comemorarea eroilor români căzuţi şi înhumaţi pe teritoriul altor state.

Autorităţile administraţiei publice locale vor organiza şi ele expoziţii şi programe speciale.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici