ALEGERI LOCALE 2016: Program prelungit la serviciile de Evidenţa Persoanelor pentru eliberarea actelor de identitate

Programul de lucru al serviciilor publice comunitare de evidenţă a persoanelor din Municipiul Bucureşti va fi extins pentru eliberarea actelor de identitate ale persoanelor cu drept de vot, ale căror acte au termen de valabilitate expirat.

3821 afișări
Imaginea articolului ALEGERI LOCALE 2016: Program prelungit la serviciile de Evidenţa Persoanelor pentru eliberarea actelor de identitate

Program prelungit la serviciile de Evidenţa Persoanelor pentru eliberarea actelor de identitate (Imagine: Darius Mitrache/Arhiva Mediafax Foto)

Direcţia Generală de Evidenţă a Persoanelor a Municipiului Bucureşti va extinde programul de lucru cu publicul, în vederea eliberării actelor de identitate necesare participării la alegerile locale din data de 05 iunie Astfel, sâmbătă, 04 iunie, programul de lucru va fi între orele 08.00 - 16.00, în timp ce duminică, în ziua alegerilor, programul va fi între 07.00 - 12.00, se arată într-un comunicat al Primăriei Capitalei.

Conform sursei citate, persoanele care doresc eliberarea cărţilor de identitate trebuie să prezinte o cerere scrisă, însoţită de documentele care fac dovada numelui, a stării civile, cetăţeniei române şi a domiciliului. Costul eliberări cărţilor de identitate va fi de 7 lei şi se va achita la ghişeele de evidenţă a persoanelor din sectoarele 1, 3 şi 6, unităţile CEC Bank în sectorul 5, la oficiile poştale în sectoarele 2 şi 4 sau ghişeele direcţiilor de impozite şi taxe locale pentru sectorul 4.

Pentru cazurile în care cetăţenii nu prezintă toate documentele necesare, se va elibera o carte de identitate provizorie, situaţie în care se vor depune şi trei fotografii de ¾ centimetri şi se va achita taxa de un leu, în condiţiile amintite.

Pentru eliberarea unui nou act de identitate, se va achita o taxă în valoare de 5 lei, se mai arată în comunicatul Primăriei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici