Primăriile sectoarelor 1 şi 2 au primit autorizaţia pentru telegondolă

Consilierii municipali au aprobat, marţi, proiectul de hotărâre privind asocierea Consiliilor Locale ale sectoarelor 1 şi 2 pentru realizarea proiectului telegondolei şi amenajarea salbei de lacuri de pe râul Colentina, care va fi traseul acesteia.

336 afișări
Imaginea articolului Primăriile sectoarelor 1 şi 2 au primit autorizaţia pentru telegondolă

Telegondola din staţiunea Mamaia (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit proiectului de hotărâre, Consiliile Locale ale sectoarelor 1 şi 2 au fost împuternicite să se asocieze pentru realizarea în comun a proiectului "Valorificarea potenţialului natural de mediu, turistic, de agrement şi de transport a salbei de lacuri de pe râul Colentina: telegondolă şi amenajare salbă de lacuri de pe râul Colentina".

Potrivit notei de fundamentare a proiectului de hotărâre, traseul telegondolei va fi de la Piaţa Presei Libere, în sectorul 1, peste salba de lacuri şi se va finaliza la Şoseaua Pantelimon.

Primarul general a declarat că nu se opune realizării proiectului telegondolei, însă nu poate fi vorba despre trecerea în administrare a unor terenuri care "nici măcar nu se află în administrarea municipalităţii".

"Nu poţi să dai ceva în administrare care nici măcar nu este al tău", a spus Oprescu.

Primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu, spunea, la începutul lunii februarie, că a fost găsită deja sursa de finanţare pentru telegondolă. Onţanu preciza că prin acest proiect va rezolva problema traficului supra-aglomerat şi îi va atrage pe turişti.

Proiectul telegondolei ca mijloc de transport în comun vizează în special salba de lacuri de pe râul Colentina - Pantelimon, Plumbuita, Dobroieşti, Fundeni, Tei şi Floreasca.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici