Primăriile vor primi încă un miliard de lei până în 2012

Programul pentru dezvoltarea infrastructurii şi crearea de baze sportive în mediul rural, prin care primăriile primesc fonduri guvernamentale, va fi finanţat cu încă un miliard de lei, valabilitatea acestui program fiind prelungită de Guvern cu trei ani, până la sfârşitul anului 2012.

14 afișări
Imaginea articolului Primăriile vor primi încă un miliard de lei până în 2012

Primăriile vor primi încă un miliard de lei până în 2012 (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Surse oficiale au declarat, luni, agenţiei MEDIAFAX, că Programul pentru dezvoltarea infrastructurii şi crearea de baze sportive în mediul rural, prin care autorităţile locale sunt finanţate de Executiv pentru astfel de proiecte, a fost extins, luni, de Guvern cu trei ani, până în 2012.

Perioada în care autorităţile locale pot primi fonduri bugetare pentru derularea acestui program urma să expire la sfârşitul anului.

Prelungirea programului a fost decisă prin ordonanţă de urgenţă.

Conform ordonanţei, fondurile totale alocate programului sunt stabilite la patru miliarde lei, din care pentru construcţia de baze sportive vor fi alocate 525 milioane lei, faţă de 262,5 milioane lei pentru intervalul 2007-2008.

"Obiectivul principal al acestui program îl constituie realizare a cel puţin 1.000 de baze sportive, începând cu semestrul II al anului 2007", se arată în ordonanţă.

Ordonanţa aprobată de fostul Cabinet stabilea că obiectivul principal al programului este realizarea, într-o primă etapă, a 500 de baze sportive în timp de doi ani, începând cu semestrul II al anului 2007.

Pentru finanţarea proiectelor de dezvoltare a infrastructurii şi a unor baze sportive, Guvernul a repartizat autorităţilor locale, în primăvara acestui an, fonduri de 662 milioane lei din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată, cei mai mulţi bani fiind alocaţi primăriilor PDL şi PSD.

Hotărâri similare de distribuire a sumelor defalcate din TVA au fost aprobate şi de fostul Guvern, pe finalul anului trecut, iar banii au fost alocaţi preponderent către primării conduse de PNL şi PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici