Primarul Buzăului a câştigat definitiv procesul în care a contestat decizia ANI de incompatibilitate

Primarul Buzăului, Constantin Boşcodeală, a câştigat definitiv procesul cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI), Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie stabilind că edilul nu a fost în incompatibilitate.

491 afișări
Imaginea articolului Primarul Buzăului a câştigat definitiv procesul în care a contestat decizia ANI de incompatibilitate

Constantin Boscodeala (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Instanţa supremă a respins ca nefondat recursul declarat de Agenţia Naţională de Integritate împotriva sentinţei din 3 decembrie 2013 a Curţii de Apel Ploieşti, care i-a dat dreptate lui Constantin Boşcodeală şi a dispus anularea raportului prin care ANI a stabilit că primarul municipiului Buzău a fost în incompatibilitate.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a menţinut astfel decizia de anulare a raportului ANI privind incompatibilitatea în cazul lui Boşcodeală. Decizia instanţei supreme este definitivă şi a fost pronunţată joi.

În iulie 2013, primarul Buzăului a fost găsit incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate, pentru că, în perioada mai 2010 - martie 2013, a deţinut simultan funcţia de edil şi pe cea de reprezentant al municipalităţii în Adunarea Generală a Acţionarilor SC Aquafor SA Buzău.

Raportul ANI a fost contestat de Constantin Boşcodeală, iar în decembrie 2013, Curtea de Apel Ploieşti i-a dat câştig de cauză edilului.

Primarul Constantin Boşcodeală este judecat în două dosare. Într-unul dintre dosare, procurorii DNA Ploieşti l-au trimis în judecată pe Boşcodeală în iunie 2014, pentru abuz în serviciu, fiind acuzat că a preluat nelegal un teren de 33 de hectare de la Staţiunea de Cercetare pentru Legumicultură Buzău, în condiţiile în care primise un alt teren, prejudicul fiind de peste 24 milioane de lei. Dosarul este judecat de Tribunalul Dâmboviţa, următorul termen fiind stabilit în 27 februarie.

În celălalt dosar, primarul Constantin Boşcodeală a fost trimis în judecată în 11 iulie 2013, tot de către procurorii DNA Ploieşti, fiind acuzat că ar fi dat ilegal din bugetul local peste 1,6 milioane de lei Asociaţiei Sportive Fotbal Club Gloria Buzău. Boşcodeală este judecat pentru trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial. Dosarul este judecat de magistraţii Judecătoriei Braşov şi are termen în 10 februarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici