Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a fost reţinut

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, care este liderul PDL Craiova, a fost reţinut pentru 24 de ore, după ce a fost audiat timp de câteva ore la DNA Piteşti, fiind acuzat de luare de mită, fals intelectual şi uz de fals.

88 afișări
Imaginea articolului Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a fost reţinut

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a fost reţinut (Imagine: Tudor Costi/Mediafax Foto)

Primarul Craiovei este acuzat de procurorii anticorupţie de luare de mită, fals intelectual şi uz de fals, a declarat marţi seară agenţiei MEDIAFAX Ovidiu Constantinescu, directorul de comunicare al casei de avocatură "Boştină şi Asociaţii", cea care-l reprezintă pe Solomon.

Reprezentantul casei de avocatură nu a putut da detalii despre circumstanţele în care Solomon ar fi primit mita de luarea căreia îl acuză procurorii anticorupţie, de la cine, care ar fi cuantumul acesteia şi ce ar fi urmat să facă în schimbul banilor.

"Tot ce vă pot spune este că domnul Solomon va fi prezentat mâine (miercuri, n.r.) instanţei cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile şi că noi suntem siguri că justiţia va fi dreaptă în acest caz", a spus Constantinescu.

După aproximativ patru ore de audieri, Solomon a fost scos sub escortă, cu cătuşe la mâini, din sediul DNA Piteşti, fiind urcat într-o maşină a Poliţiei Judeţene Argeş.

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, care este liderul PDL Craiova, a fost reţinut, marţi seară, pentru 24 de ore, după ce a fost audiat timp de câteva ore la DNA Piteşti.

Aproximativ 200.000 de euro, găsiţi de anchetatori în locuinţa primarului Solomon - surse

Procurorii anticorupţie ar fi găsit suma de aproximativ 200.000 de euro în urma percheziţiei făcute într-o locuinţă a primarului Craiovei, Antonie Solomon, afirmă surse judiciare.

Conform surselor citate, Solomon ar fi primit de la finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu, 50.000 de euro pentru avizele necesare construcţiei magazinului PIC din Craiova, iar alţi 10.000 de euro ar fi fost pentru ca o linie de transport în comun să aibă staţie în zona hipermaketului.

Primarul Craiovei s-a prezentat, marţi după-amiază, în jurul orei 16.00, la sediul teritorial Piteşti al DNA, pentru audieri, după ce, dimineaţă, procurorii au ridicat de la locuinţa şi biroul acestuia înscrisuri şi acte care au legătură cu cazul hipermarketului PIC al omului de afaceri Cornel Penescu.

Întrebat de jurnaliştii prezenţi în faţa sediului DNA Piteşti de ce se află la DNA, Solomon a răspuns: "Nu ştiu, e o reclamaţie... Mititelu (n.r. - Adrian Mititelu, finanţatorul echipei Universitatea Craiova)... Nedelescu... (n.r. - Gheorghe Nedelescu, fost viceprimar al Craiovei) ... Nu ştiu ce au făcut ei cu Penescu".

Potrivit unui comunicat al biroului de presă al Primăriei Craiova, procurorii DNA Piteşti i-au solicitat lui Antonie Solomon documente şi înscrisuri care se referă la autorizarea construcţiei hipermarketului PIC, dar şi acte privind contractul de concesiune a Stadionului "Ion Oblemenco" către Clubul Universitatea Craiova.

"De asemenea, au fost solicitate protocolul de colaborare între Primăria municipiului Craiova şi Clubul de fotbal Universitatea Craiova şi acordul prin care Primăria şi Consiliul Local Craiova au pus la dispoziţia clubului de fotbal, în mod gratuit, Stadionul «Ion Oblemenco»", se arată în comunicatul Primăriei Craiova.

Conform sursei citate, procurorii anticorupţie au solicitat, în baza unor mandate de percheziţie, accesul în biroul primarului Antonie Solomon şi la locuinţele acestuia din Craiova şi localitatea Leamna.

"De aici au fost ridicate documente şi înscrisuri care dovedesc provenienţa bunurilor personale, conform Declaraţiei de avere", se precizează în comunicatul primăriei.

Primarul Antonie Solomon a declarat că se aştepta să fie chemat la sediul DNA Piteşti, întrucât, în ultimele săptămâni, au fost audiaţi mai mulţi angajaţi ai instituţiei pe care o conduce cu privire la autorizaţiile de construire a hipermarketului PIC, deţinut de omul de afaceri Cornel Penescu.

"Ceea ce s-a întâmplat astăzi (marţi - n. r.) face parte din procedura legală pe care procurorii au urmat-o. Aşa cum am declarat, mă supun oricăror verificări venite din partea instituţiilor abilitate ale statului, pentru că nu am nimic de ascuns şi nu am încălcat legea. În privinţa verificării domiciliului şi a biroului, acestea s-au făcut în baza unei sesizări către DNA, privind modul de obţinere a averii mele. Sper ca acest dosar să se soluţioneze cât mai rapid, iar cei vinovaţi să răspundă în faţa legii", arată Antonie Solomon, citat în comunicatul menţionat.

Tot marţi, la sediul Serviciului Teritorial DNA Piteşti, a fost audiat, timp de aproximativ cinci ore, şi finanţatorul clubului FC Argeş, Cornel Penescu. La ieşirea de la DNA, Penescu a spus că audierile nu au avut legătură cu "un act de corupţie", ci cu transferurile unor jucători de la FC Argeş la Universitatea Craiova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici