Procurorii DNA Piteşti au ridicat documente de la locuinţa şi biroul primarului Craiovei

Procurorii DNA Piteşti au ridicat, marţi, de la locuinţa şi de la biroul primarului Craiovei, Antonie Solomon, înscrisuri şi acte ce au legătură cu cazul hipermarket-ului PIC al omului de afaceri Cornel Penescu.

30 afișări
Imaginea articolului Procurorii DNA Piteşti au ridicat documente de la locuinţa şi biroul primarului Craiovei

Procurorii DNA Piteşti au ridicat documente de la locuinţa şi biroul primarului Craiovei (Imagine: Bogdan Dănăescu/Mediafax Foto)

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a declarat, marţi că procurorii DNA Piteşti au ajuns atât la locuinţa sa de pe Calea Bucureşti, din centrul municipiului Craiova, cât şi la biroul său din sediul Primăriei Craiova, de unde au ridicat mai multe documente.

"Au venit la mine (n.r. - procurorii DNA) atât acasă, cât şi la birou, unde sunt şi acum, au ridicat înscrisuri şi documente care vizează plângerea cu Mititelu şi Penescu şi hipermarketul PIC. Nu mai stau mult şi pleacă", a declarat, marţi, pentru corespondentul MEDIAFAX primarul Craiovei, Antonie Solomon.

În 8 februarie, fostul viceprimar al Craiovei Gheorghe Nedelescu, actual consilier local, a fost audiat la DNA Piteşti, în legătură cu terenul şi autorizaţia eliberată pentru construirea în municipiu a hypermarketului PIC, al omului de afaceri Cornel Penescu.

În 4 februarie, primarul Craiovei, Antonie Solomon, anunţa că la cererea "organelor statului" a pus la dispoziţie toate actele solicitate în legătură cu terenul şi autorizaţia eliberată pentru construirea în municipiu a hypermarketului PIC, deţinut de finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu, precizând că a "procedat legal" atunci când a semnat autorizaţia de construcţie.

Pe de altă parte, surse judiciare susţineau că prezenţa omului de afaceri Adrian Mititelu la DNA, în urmă cu câteva săptămâni, nu ar fi avut legătură cu corupţia din fotbal, ci cu un dosar privind o eventuală mită oferită pentru obţinerea unor avize legate de acel teren. Finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu, a cumpărat, în 2006, un teren în Craiova de la patronul clubului Universitatea, Adrian Mititelu, pentru deschiderea unui magazin PIC.

Conform surselor citate, procurorii DNA i-ar fi pus lui Mititelu o înregistrare a unei convorbiri telefonice între el şi Penescu, în care finanţatorul clubului FC Argeş i-ar fi spus că a rezolvat cu o sumă de bani oferită pentru obţinerea actelor necesare deschiderii magazinului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici