Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a fost suspendat din funcţie

Primarul Craiovei, Antonie Solomon (PDL), arestat preventiv pentru luare de mită în formă continuată, uz de fals şi fals intelectual, a fost suspendat din funcţie, miercuri, după ce prefectul judeţului Dolj, Eugen Georgescu, a semnat ordinul în acest sens.

91 afișări
Imaginea articolului Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a fost suspendat din funcţie

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a fost suspendat din funcţie (Imagine: Tudor Costi/Mediafax Foto)

Directorul Direcţiei Juridice din cadrul Prefecturii Dolj, Eugen Marinescu, a declarat că ordinul de constatare a suspendării din funcţie a primarului Solomon a fost semnat atât de el, cât şi de prefectul Eugen Georgescu şi de subprefectul Cristian Şovăilă.

În jurul orei 9.00, prefectul judeţului Dolj urmează să susţină o declaraţie de presă în acest sens.

După emiterea ordinului de constatare a suspendării din funcţie a primarului Solomon, Prefectura va transmite o adresă atât la Primărie, cât şi la Poliţia Judeţeană Argeş, unde edilul se află în arest.

După ce ordinul de constatare a suspendării din funcţie a lui Antonie Solomon va ajunge la primărie, urmează convocarea unei şedinţe a consiliului municipal, aleşii trebuind să desemneze prin vot un primar interimar, dintre cei doi viceprimari - Marinică Dincă şi Teodor Sas, ambii membri PDL.

Tribunalul Argeş a transmis Prefecturii Dolj, marţi după-amiază, înştiinţarea privind rămânerea definitivă a mandatului de arestare emis pentru 29 de zile pe numele lui Antonie Solomon, primarul Craiovei, acuzat de luare de mită în formă continuată, uz de fals şi fals intelectual.

Potrivit Legii 215 a administraţiei publice, mandatul primarului se suspendă de drept în cazul în care acesta a fost arestat preventiv. Măsura arestării preventive se comunică de îndată de către instanţa de judecată prefectului, care, prin ordin, constată suspendarea mandatului. Ordinul de suspendare se comunică de îndată primarului.

Magistraţii Curţii de Apel Piteşti au respins ca nefondat recursul formulat de apărătorii primarului Antonie Solomon, decizia, care este definitivă, fiind pronunţată luni.

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, care este şi preşedinte al PDL Craiova, a fost arestat preventiv, în 3 martie, pentru 29 de zile, după aproape cinci ore de audieri, în baza unui mandat emis pe numele său de magistraţii Tribunalului Argeş, edilul fiind acuzat de luare de mită în formă continuată, fals intelectual şi uz de fals.

Primarul a fost arestat pentru primirea unei mite de 50.000 de euro de la un acţionar principal al firmei PIC din Piteşti pentru a-i facilita diverse servicii în Craiova, informa Direcţia Naţională Anticorupţie, care preciza că în acest caz sunt vizate şi alte persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici