Primarul din Clejani nu poate justifica peste 93.000 de euro. ANI a sesizat ANAF şi Oficiul pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor

Primarul din Clejani (Giurgiu), Florin Nidelea, nu poate justifica peste 93.000 de euro, ANI sesizând ANAF pentru verificări privind suspiciuni de evaziune fiscală, precum şi Oficiul pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor, pentru cercetări privind tranzacţii financiare suspecte.

278 afișări
Imaginea articolului Primarul din Clejani nu poate justifica peste 93.000 de euro. ANI a sesizat ANAF şi Oficiul pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor

Primarul din Clejani nu poate justifica peste 93.000 de euro. ANI a sesizat ANAF şi Oficiul pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Agenţia Naţională de Integritate a constatat, în urma evaluării începute în 30 decembrie 2010, că există o diferenţă de 390.255,50 de lei (aproximativ 93.361 de euro) între averea dobândită şi veniturile realizate de Florin Nidelea, primarul comunei Clejani, judeţul Giurgiu, împreună cu soţia sa, Gheorghiţa Nidelea, în perioada 18 iunie 2008 - 31 decembrie 2010, se arată într-un comunicat de presă de vineri al instituţiei.

Florin Nidelea a fost validat în 18 iunie 2008 în funcţia de primar al comunei Clejani, în prezent fiind la al doilea mandat.

În perioada 18 iunie 2008 - 31 decembrie 2010, Florin Nidelea şi soţia sa au avut venituri salariale de 74.777 de lei, iar modificările patrimoniale intervenite în aceeaşi perioadă au fost în cuantum de 465.032,50 de lei, rezultând o diferenţă nejustificată de 390.255,50 de lei (aproximativ 93.361 de euro).

Astfel, Agenţia Naţională de Integritate a dispus sesizarea Comisiei de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Bucureşti, pentru începerea acţiunii de control privind modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către Florin Nidelea şi soţia sa.

Totodată, ANI a sesizat Oficiul Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor (ONPCSB), cerând să fie făcute cercetări cu privire la tranzacţii financiare suspecte efectuate de Florin Nidelea împreună cu soţia sa, în baza prevederilor Legii 656/2002 pentru prevenirea şi sancţionarea spălării banilor, precum şi pentru instituirea unor măsuri de prevenire şi combatere a finanţării actelor de terorism.

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat şi Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, solicitând să facă verificări în cazul lui Florin Nidelea privind infracţiuni de evaziune fiscală.

Persoana a cărei declaraţie de avere a fost supusă evaluării, fiind identificate diferenţe semnificative, este considerată incompatibilă, a precizat ANI.

Florin Nidelea a fost informat în 15 februarie 2011 şi în 2 octombrie 2012 despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate şi dreptul de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare. Primarul din Clejani a depus la dosarul de evaluare mai multe puncte de vedere, în 4 mai 2011, 28 martie, 16 octombrie şi 7 noiembrie 2012, se mai arată în comunicatul citat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici