Primarul din Corbeanca a fost eliberat. Instanţa a respins propunerea DNA

Primarul din Corbeanca, Anton Valeriu, reţinut vineri, fiind acuzat că ar fi luat mită pentru restituirea unor terenuri, a fost eliberat, potrivit avocatului Adrian Cuculis.

240 afișări
Imaginea articolului Primarul din Corbeanca a fost eliberat. Instanţa a respins propunerea DNA

Primarul din Corbeanca a fost eliberat. Instanţa a respins propunerea DNA

„După 48 de ore de chin şi nesomn, primarul de la Corbeanca pleacă liber acasă”, spune, vineri seara, avocatul Adrian Cuculis. Potrivit avocatului, instanţa a respins orice măsură preventivă a DNA.

Primarul din Corbeanca, judeţul Ilfov, Anton Valeriu, a fost reţinut vineri, fiind acuzat că ar fi luat mită pentru restituirea unor terenuri.

Procurorii DNA au anunţat că au dispus efectuarea urmăririi penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 5 mai 2023, a lui Anton Valeriu, la data faptelor primar al comunei Corbeanca, judeţul Ilfov şi preşedinte al Comisiei locale pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor, pentru luare de mită (două fapte din care una în formă continuată), spălare a banilor şi instigare la spălare a banilor, în formă continuată, şi a unei persoane fizice, pentru spălare de bani, în formă continuată.

Procurorii bănuiesc că, în perioada 2011-2017, Anton Valeriu, având spre soluţionare cererea unei persoane de restituire a unui teren de 45 ha situat în Corbeanca, ar fi pretins şi primit de la aceasta, prin intermediari (unul dintre aceştia fiind celălalt suspect reţinut), suma de 1.418.581 euro, bani ce ar fi fost remişi după obţinerea despăgubirilor băneşti, ca urmare a aprobării dosarului de către A.N.R.P.

Pentru a fi disimulată adevărata provenienţă a sumelor de bani primite cu titlu de mită, la instigarea primarului, ar fi fost încheiate mai multe acte notariale autentificate prin care ar fi fost ascuns adevăratul beneficiar al sumei de bani.

„Într-un context asemănător, în perioada septembrie 2011 – iulie 2019, suspectul Anton Valeriu, în calităţile menţionate mai sus, ar fi pretins de la persoane îndreptăţite să li se restituite diverse suprafeţe de teren, jumătate din drepturile revendicate pentru a efectua demersurile necesare în vederea soluţionării favorabile a cererilor depuse de acestea. După soluţionarea cererilor, într-o manieră asemănătoare, suspectul Anton Valeriu ar fi intrat în posesia a şapte hectare de pădure (vândută ulterior contra sumei totale de 1.554.695 euro), a nouă hectare de teren arabil (vândut în 2019 pentru suma de 450.000 euro) şi a sumei de 475.318 euro”, transmite DNA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici