Primarul din Jucu: Îmi pare rău că se va închide Nokia. Bugetul local al comunei va fi afectat

Primarul comunei Jucu, Dorel Pojar, regretă închiderea fabricii Nokia şi spune că această decizie va afecta bugetul local al comunei, în condiţiile în care se încasau "din taxe şi impozite câteva milioane de lei pe an".

410 afișări
Imaginea articolului Primarul din Jucu: Îmi pare rău că se va închide Nokia. Bugetul local al comunei va fi afectat

Dorel Pojar (Imagine: Vasile Magradean/Arhiva Mediafax Foto)

Dorel Pojar a declarat joi pentru MEDIAFAX că speră ca închiderea fabricii Nokia să nu fie "definitivă".

"Îmi pare rău că se va închide Nokia, regret această decizie şi totuşi mai sper să nu fie una definitivă. Plecarea Nokia afectează bugetul local al comunei Jucu, în condiţiile în care încasam din taxe şi impozite câteva milioane de lei pe an", a spus Pojar.

Nokia va închide fabrica de la Jucu, judeţul Cluj, în cadrul unui program de eficientizare şi reducere a costurilor, iar 2.200 de angajaţi îşi vor pierde locurile de muncă, deoarece unităţile de producţie de mare volum din Asia sunt mai eficiente pentru grupul finlandez.

Grupul finlandez Nokia a început în februarie 2008 producţia de telefoane mobile la fabrica din Jucu, investiţia în fabrică ridicându-se la 60 de milioane de euro.

"Nokia vrea să-şi ajusteze producţia de telefoane către locaţiile cu proximitate optimă faţă de distribuitori şi de pieţele cheie. Prin urmare, Nokia intenţionează să închidă fabrica de la Cluj, România, înainte de sfârşitul anului 2011, deoarece unităţile de producţie de mare volum din Asia oferă o mai bună scară a operaţiunilor şi beneficii de proximitate", se spune într-un comunicat transmis joi de grupul finlandez Nokia.

Decizia face parte dintr-un pachet de măsuri suplimentare de aliniere a forţei de muncă şi a operaţiunilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici