Primarul din Târgu Mureş: Majorarea taxelor, o şmecherie. Ţine de responsabilitatea fiecărui primar, eu nu le cresc

Primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea (PDL), spune că posibilitatea majorării suplimentare a impozitelor şi taxelor locale pentru persoanele fizice cu mai mult de 20% reprezintă "o şmecherie" de care el nu se va folosi, însă depinde de fiecare primar ce decizie va lua.

80 afișări
Imaginea articolului Primarul din Târgu Mureş: Majorarea taxelor, o şmecherie. Ţine de responsabilitatea fiecărui primar, eu nu le cresc

Primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea (PDL), a afirmat, vineri, presei, că posibilitatea majorării suplimentare a impozitelor şi taxelor locale pentru persoanele fizice cu mai mult de 20% reprezintă "o şmecherie", în condiţiile în care există localităţi care "şi-au extins cheltuielile într-un mod haotic, entuziast-prostesc, neţinând cont de faptul că pot ajunge în situaţia de faliment", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Este o şmecherie. (...) Sunt nişte localităţi care, într-un mod haotic, entuziast-prostesc, şi-au extins cheltuielile, neţinând cont de faptul că pot ajunge în situaţia de faliment. Li se dă posibilitatea prin această OUG să le majoreze cu încă 20 la sută. Sigur că depinde de responsabilitatea fiecărui primar, pentru că pentru noi nu e o plăcere să mărim taxele populaţiei, având în vedere că problemele sociale sunt foarte mari şi nu acestea sunt principalele surse de venit. Toate aceste măsuri cu creşterea de 20 la sută, care împovărează o masă mare a populaţiei, îţi aduc o creştere de maxim trei-cinci la sută", a afirmat Florea.

Potrivit acestuia, sursele principale de alimentare a bugetelor locale sunt impozitele pe venituri, astfel că guvernanţii ar trebui să fie preocupaţi de încurajarea mediului de afaceri, care să dea posibilitatea înfiinţării de noi locuri de muncă.

"Eu nu voi mări taxele. O serie de taxe speciale, tarife, sigur, le analizez, în baza unor auditări. Taxele speciale sunt cele pe care le percepem în diverse locuri, de agrement. Nu trebuie insistat pe majorarea de taxe şi impozite, ci pe stimularea mediului de afaceri. (...) Mediul de afaceri este speriat, debusolat, pentru că vede ce se întâmplă, lipsa de credibilitate, vede cum este întocmit un buget într-un moment de avarie. Nu este un mediu prietenos, iar autorităţile locale nu au forţa necesară să compenseze bâlbâielile autorităţilor centrale", a spus Florea.

Edilul a adăugat, totodată, că impozitarea stâlpilor şi piscinelor "se va răsfrânge în facturi" şi va duce la "situaţii de criză".

Potrivit unui document obţinut de MEDIAFAX, impozitele şi taxele locale vor putea fi majorate suplimentar pentru persoanele fizice cu mai mult de 20%, această limită-maximă la care primarii sunt obligaţi în prezent să se raporteze urmând să fie eliminată de Guvern pentru proprietarii persoane fizice şi menţinută doar pentru firme.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici