Primarul Londre este păzit cu străşnicie, după ameninţările extremiştilor islamici

Primarul Londrei, Sadiq Khan, este sub pază 24 de ore din 24 de 15 ofiţeri de poliţie care îl protejează, după ce a primit ameninţări cu moartea de la extremişti islamici, scrie The Guardian citând o sursă de securitate sub protecţia anonimatului, la câteva zile după ce parlamentarul Lee Anderson l-a acuzat că este „‘controlat”’ de extremiştii islamici.

997 afișări
Imaginea articolului Primarul Londre este păzit cu străşnicie, după ameninţările extremiştilor islamici

Primarul Londre este păzit cu străşnicie, după ameninţările extremiştilor islamici

Din 2017, primarul capitalei Londrei a beneficiat de protecţie poliţienească, rezervată de obicei membrilor familiei regale şi pentru o mână de politicieni de seamă. Tocmai în acel an, politicianul laburist, musulman, denunţase teroriştii islamici, după două atacuri la Londra şi unul la Manchester.

Extremiştii islamici îi pot considera ţinte legitime pe musulmanii care deţin funcţii publice în democraţiile occidentale. Printre altele, Khan a votat, de asemenea, în favoarea căsătoriei între persoane de acelaşi sex şi a fost mult timp un susţinător al drepturilor LGBTQ+.

Criticine lui Lee Anderson „nu au fost un atac motivat de religie, ci doar pentru că eu cred că este un primar inutil” şi pentru că „este un politician laburist, deci am dreptul să-l atac”.

Prim-ministrul Rishi Sunak a considerat aceste „comentarii greşite şi inacceptabile”, a comunicat biroul său.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici