Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, acuzat că înjură consilierii locali

  • Primarul oraşului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, este acuzat că înjură şi jigneşte pe consilierii locali USR în şedinţele Consiliului Local, transmite, luni, USR.
  • Membrii USR Baia Mare anunţă că vor face o plângere la CNCD, pentru a solicita sancţionarea comportamentul edilului.
6570 afișări
Imaginea articolului Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, acuzat că înjură consilierii locali

Cătălin Cherecheş

„USR Baia Mare critică derapajele primarului oraşului, Cătălin Cherecheş, care şi-a făcut un obicei din a-i înjura şi jigni pe consilierii locali USR în şedinţele Consiliului Local. Limbaj neadecvat, lipsă de respect, intimidări, înjurături – acestea sunt singurele răspunsuri pe care le dă primarul Cătălin Cherecheş atunci când consilierii USR îşi exprimă punctele de vedere diferite în privinţa proiectelor de hotărâre cuprinse pe ordinea de zi a şedinţelor de Consiliu Local. Primarul recurge astfel în permanenţă la jignirea acestora, ca mijloc de presiune pentru a-şi trece proiectele, depăşind orice limită în cadrul şedinţei Consiliului Local Baia Mare din 9 decembrie”, potrivit unui comunicat de presă.

Membrii USR afirmă că primarul Cătălin Cherecheş a ajuns astfel să transforme şedinţele de Consiliu Local „într-un circ continuu, înlocuind exprimarea unor puncte de vedere raţionale cu ameninţări şi cuvinte dure adresate celor care nu îi împărtăşesc convingerile”.

„Primarul îi întrerupe în permanenţă pe toţi consilierii locali, ţipă dacă nu este ascultat, dând dovadă de o necunoaştere totală a rolului pe care ar trebui să îl aibă în cadrul acestor şedinţe. USR Baia Mare încurajează transparenţa şi dialogul constructiv şi consideră că un astfel de comportament nu este demn de un reprezentant al municipiului. Membrii USR Baia Mare vor face o plângere la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, pentru a solicita sancţionarea comportamentului şi a afirmaţiilor făcute de primarul Cherecheş. Aceştia îi atrag atenţia lui Cătălin Cherecheş că, dincolo de educaţie şi de bunele maniere, Codul Administrativ determină clar rolul pe are îl are un primar în localitatea pe care o administrează”, se mai arată în comunicat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
usr,
cherecheş,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici