Primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache: Gabriela Firea a promis că ne va da Teatrul Bazilescu

Primarul Sectorului 1 al Capitalei, Daniel Tudorache, a declarat, luni, că primarul general, Gabriela Firea, a promis că la următoarea şedinţă a Consiliului General va propune darea în administraţia sectorului 1 a Teatrului Bazilescu, pentru a fi reabilitat cu fonduri de la sectorul 1.

173 afișări
Imaginea articolului Primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache: Gabriela Firea a promis că ne va da Teatrul Bazilescu

Primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache: Gabriela Firea a promis că ne va da Teatrul Bazilescu

Guvernul a emis săptămâna trecută o Hotărâre prin care Teatrul de vară Bazilescu a fost trecut din administrarea Ministrului Culturii în cea a Municipiului Bucureşti, la solicitarea administraţiei sectorului 1 al Capitalei. Doar că acest patrimoniu nu a putut fi trecut direct la sectorul 1, ci la Primăria Capitalei, astfel că PMB trebuie să decidă acum darea în administrare a Teatrului către sectorul 1.

„Mai avem un mic pas pentru că proiectul va intra la Primăria Capitalei - noi, sectoarele, neavând patrimoniu nu a fost posibil să ni-l dea nouă direct - dar în prima şedinţă a Consiliului General, primarul general, Gabriela Firea, a promis că va fi pe ordinea de zi acest punct, darea în administrare către sectorul 1 a Parcului Bazilescu”, a declarat, luni, primarul sectorului 1 al Capitalei, Daniel Tudorache, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit primarului, dacă se va face trecerea de la PMB la S1, Teatrul ar putea fi reabilitat până în primăvara anului viitor, cu fonduri de la bugetul local, fără fonduri europene „pentru că durează mai puţin cu bani de la buget”.

La conferinţa de presă a fost prezent şi ministrul Culturii, Daniel Breaz, care a declarat că teatrul se află în prezent într-o stare avansată de degradare.

„Teatrul Bazilescu se află într-o stare avansată de degradare, din varii motive nu s-a ajuns la un cadru legislativ, astfel încât să poată să intre în proprietatea Municipalităţii, să se poată investi în acest teatru şi să se facă lucrări de reabilitare şi de consolidare, astfel încât, acest teatru să poată fi redat spre folosinţă cetăţenilor din Municipiului Bucureşti. În ultima şedinţă de Guvern a fost elaborată o Hotărâre de Guvern prin care Teatrul Bazilescu trece din proprietatea Institutului Naţional al Patrimoniului, instituţie care se află în coordonarea Ministerului Culturii, în proprietatea Municipiului Bucureşti”, a declarat ministrul Culturii, Daniel Breaz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici