Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, audiat de procurori în dosarul privind lucrare sa de doctorat

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a ajuns, miercuri dimineţa, la sediul Parchetului General pentru a fi audiat în dosarul în care este cercetat pentru infracţiuni în legătură cu lucrarea sa de doctorat.

637 afișări
Imaginea articolului Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, audiat de procurori în dosarul privind lucrare sa de doctorat

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, audiat de procurori în dosarul privind lucrare sa de doctorat (Imagine: David Nika/ Mediafax Foto)

"Nu mi-au luat nicio declaraţie. Vreau să îmi văd dosarul. Am făcut o solicitare de mai multă vreme, să îmi văd dosarul. Nu mi-a fost pus la dispoziţie. Nu ştiu de ce", a declarat Robert Negoiţă la plecare.

Întrebat dacă şi-a pregătit declaraţia, Robert Negoiţă le-a spus jurnaliştilor că este "întotdeauna pregătiri, din principiu", precizând că le va răspunde anchetatorilor la întrebări, depunând şi probe în apărarea sa.

Primarul Sectorului 3 este cercetat de procurori pentru instigare la fals intelectual, la abuz în serviciu, la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals după ce Academia de Poliţie "Al. I. Cuza" a cerut retragerea titlului de doctor al edilului Sectorului 3, având suspiciuni că teza este plagiată.

Dosarul a fost deschis ca urmare a autosesizării procurorilor de la Serviciul pentru coordonarea activităţii Ministerului Public, în domeniul drepturilor de proprietate intelectuală, din cadrul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică a Parchetului General. Cauza a fost înregistrată pe rolul Parchetului Judecătoriei Sectorului 1, nefiind începută urmărirea penală "in personam" până când dosarul a fost declinat Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ).

Potrivit legii drepturilor de autor, "constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă fapta persoanei care îşi însuşeşte, fără drept, în întregime sau în parte, opera unui alt autor şi o prezintă ca o creaţie intelectuală proprie. Împăcarea înlătură răspunderea penală".

Ministerul Educaţiei anunţa, la data de 24 iunie, că CNATDCU a primit cererea Academiei de Poliţie "Al. I. Cuza" privind retragerea titlului de doctor în cazul primarului Sectorului 3, Robert Negoiţă, instituţia de învăţământ constatând că lucrarea de doctorat este plagiată.

Robert Negoiţă este doctor în Ştiinţe Juridice din anul 2012, când şi-a dat doctoratul la Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza", teza fiind intitulată "Criza economico-financiară şi impactul acesteia asupra echilibrului social".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici