Fostul consilier al Elenei Udrea, Ştefan Lungu: Am primit un bileţel de la Udrea cu ce urma să fiu întrebat la DNA

Ştefan Lungu, fost consilier al Elenei Udrea la Ministerul Dezvoltării, susţine că în 2011, fiind citat într-o cauză la DNA Alba Iulia, a primit un bileţel de la aceasta în legătură cu întrebările care urmau a îi fi puse. Elena Udrea neagă informaţiile.

3203 afișări
Imaginea articolului Fostul consilier al Elenei Udrea, Ştefan Lungu: Am primit un bileţel de la Udrea cu ce urma să fiu întrebat la DNA

Fostul consilier al Elenei Udrea, Ştefan Lungu: Am primit un bileţel de la Udrea cu ce urma să fiu întrebat la DNA (Imagine: Marius Dumbraveanu/ Mediafax Foto)

Ştefan Lungu susţine că la o lună după ce a demisionat din Ministerul Dezvoltării a fost citat de procurorii DNA din Alba Iulia, moment în care ar fi mers la Elena Udrea pentru a discuta despre această situaţie.

"Acolo am primit un bileţel cu ceea ce urma să fiu întrebat la DNA, bileţel primit de la doamna Udrea. (...) Nu am vrut să vorbesc până în ziua de astăzi despre asta dintr-un singur motiv. Consider că bunul simţ îmi impune să stau acasă şi să las justiţia să-şi facă treaba. Am crezut din prima secundă a noii mele vieţi că e onest să le spun procurorilor ce ştiu. (...) Însă în momentele în care informaţiile sunt eronate, mincinoase, iar realitatea este diferită, am simţit nevoia să strig", a declarat Ştefan Lungu, la Antena 3. 

În replică, Elena Udrea susţine că Ştefan Lungu face "un joc ciudat".

"Este exclus ca eu să-i fi dat vreodată un bileţel cu întrebările de la DNA. Este o minciună prin care Ştefan Lungu face un joc ciudat pentru anchetatorii care realizează că acuzaţiile din Gala Bute nu se susţin cu probe. Despre episodul discutiei in care Lungu mi-a prezentat o citatie la DNA Alba am vorbit eu atât în faţa procurorilor cât şi la instanţă, cu scopul de a arăta că doar la acel moment am aflat chiar de la Ştefan Lungu că avea o colaborare financiară cu Adrian Gărdean şi că se ştiau de câţiva ani. S-a întâmplat în septembrie 2011 şi nu la biroul meu ci la un eveniment al PDL Tineret Bucureşti, organizat la Cinema Scala, lucru confirmat în timpul urmăririi penale de către Ştefan Lungu. Dosarul de la Alba Iulia la care se face referire şi care datează din 2011 arată că Lungu, Nastasia, Gărdean "colaborau" încă din 2010,(lucru recunoscut fara nicio ezitare de fiecare dată chiar de Ştefan Lungu), fără ca eu să fiu implicată în vreun fel", a scrie Elena Udrea pe pagina de Facebook.

Elena Udrea le-a solicitat, luni, magistraţilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie să ceară de la Serviciul Român de Informaţii (SRI) şi DNA Alba note informative care ar arăta "situaţii cu posibil caracter ilegal create între angajaţi ai ministerului şi firme din afara instituţiei".

La data de 21 aprilie 2015, Elena Udrea a fost trimisă în judecată, în dosarul "Gala Bute", în care este acuzată de abuz în serviciu în legătură cu organizarea evenimentului omonim de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi respectiv de luare de mită în legătură cu finanţarea de către acelaşi minister a mai multor contracte.

Alături de Udrea, au fost trimişi în judecată fostul ministru Ion Ariton, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja, Tudor Breazu, fostul consilier al Elenei Udrea, Ştefan Lungu, fostul secretar general în MDRT Gheorghe Nastasia, fostul director al Companiei Naţionale de Investiţii Ana Maria Topoliceanu şi Dragoş Botoroag

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici