Primarul Sucevei: Am primit încă 7.500 de pachete cu ajutoare UE, deşi nu sunt beneficiari

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că municipiul Suceava primeşte încă 7.500 de pachete cu ajutoare de la Uniunea Europeană, deşi nici primul lot de ajutoare nu a fost distribuit în totalitate, întrucât 1.200 de beneficiari înscrişi pe liste nu au venit să le ridice.

118 afișări
Imaginea articolului Primarul Sucevei: Am primit încă 7.500 de pachete cu ajutoare UE, deşi nu sunt beneficiari

Primarul Sucevei: Am primit încă 7.500 de pachete cu ajutoare UE, deşi nu sunt beneficiari (Imagine: Vasile Măgrădean/Arhiva Mediafax Foto)

Lungu a spus, într-o conferinţă de presă, că cele 7.500 de pachete cu ajutoare de la UE care sunt în plus determină cheltuieli pentru municipalitate în ceea ce priveşte paza şi depozitarea lor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

El susţine că cele 12.748 de pachete primite iniţial erau suficiente pentru cele 6.374 de persoane înscrise în listele iniţiale. Lungu a spus că, din cei înscrişi pe lista iniţială, circa 1.200 de beneficiari nu s-au prezentat să ridice ajutoarele şi că a fost întocmită o listă suplimentară pe care sunt înscrise câteva sute de persoane.

Lungu a declarat că municipalitatea a stabilit ca în fiecare zi să vină câte 400 de beneficiari ca să ridice ajutoarele pentru a se evita cozile, dar că, în ultima perioadă, din cei 400 de beneficiari înscrişi pe zi, vin circa o sută să ridice pachetele.

Primarul a mai spus că pachetele cu ajutoare UE în plus ar putea fi distribuite unui număr de 3.722 de persoane, dar că nu mai sunt suceveni care să poată beneficia întrucât nu îndeplinesc condiţiile.

El consideră că sunt nesincronizări la nivel central, dar că a fost informat că vor fi stabilite reglementări suplimentare prin care şi alte categorii de persoane vor putea primi aceste ajutoare.

"Această rezervă ne dă bătăi de cap pentru că trebuie să asigurăm paza lor şi să plătim chiria pentru depozitare", a spus Lungu.

Proiectul este realizat cu fonduri europene prin Ministerul Fondurilor Europene şi Ministerul Muncii, aceste două instituţii fiind cele care au organizat licitaţia pentru achiziţionarea alimentelor şi care au stabilit beneficiarii.

Fiecare beneficiar primeşte două cutii identice în greutate de 13,5 kilograme în care sunt trei kilograme de făină albă de grâu, trei kilograme de mălai, o pungă de 400 de grame de paste făinoase, doi litri de ulei, două kilograme de zahăr, patru conserve din carne de porc de 300 de grame fiecare, trei conserve din carne de vită în suc propriu de 300 de grame şi cinci conserve de pate de ficat de 200 de grame fiecare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici