Primarul Timişoarei îi cere lui Ponta să aloce bani pentru construirea unui nou stadion în oraş

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu (PNL), îi cere premierului Victor Ponta să aloce bani pentru construirea unui nou stadion în oraş, cu 40.000 de locuri, având în vedere că "Timişoara este unul dintre cei mai mari contributori la bugetul statului şi că echipa ASU Poli Timişoara a promovat în Liga I”

134 afișări
Imaginea articolului Primarul Timişoarei îi cere lui Ponta să aloce bani pentru construirea unui nou stadion în oraş

Nicolae Robu (Imagine: Valentina Sarosi/Mediafax Foto)

Primarul Nicolae Robu i-a adresat, marţi, o scrisoare deschisă premierului Victor Ponta, în care îi cere sprijin financiar pentru construirea unui nou stadion în oraş, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Robu a precizat în scrisoare că municipiul Timişoara este unul dintre cei mai mari contributori la bugetul centralizat al statului şi, cu toate acestea, "a fost mereu neglijat de diferitele guvernări, de-a lungul timpului".

"Stimate domnule prim-ministru, după cum cunoaşteţi, municipiul Timişoara este unul dintre cei mai mari contributori la bugetul centralizat al statului. Cu toate acestea, de-a lungul timpului, sub toate guvernările, el a fost mereu neglijat în privinţa alocărilor de fonduri din acest buget pentru investiţii. La ora actuală, Timişoara este în plină schimbare în bine, rulând un numar important de proiecte cu finanţare europeană nerambursabilă, dar şi numeroase proiecte susţinute din bugetul local. Unele obiective însă, nu sunt eligibile pe fonduri europene şi comportă costuri peste capacitatea de susţinere din bugetul local. Un astfel de obiectiv este un nou stadion", susţine Nicolae Robu în scrisoarea trimisă premierului.

Edilul Timişoarei mai arată că ASU Poli Timişoara, echipă de fotbal susţinută de primărie, Consiliul Local şi Consiliul Judeţean Timiş, a promovat în Liga I şi va avea, pentru următorii ani, obiectivul de a reprezenta România în cupele europene.

"Mai fac menţiunea că un stadion modern serveşte şi pentru găzduirea unor spectacole cultural-artistice de mare anvergură, solicitate de timişoreni, şi care, cu certitudine, ar avea o largă audienţă naţională şi internaţională, mai ales că Timişoara este amplasată în mijlocul unei regiuni cu o mulţime de capitale pe o rază de circa 600 de kilometri", a mai scris Robu.

Primarul Timişoarei mai arată că municipiul ar avea nevoie de un stadion modern de 30.000 - 40.000 de locuri.

"Vă rog să aveţi în vedere cele de mai sus şi să includeţi în Planul naţional de investiţii pentru perioada imediat următoare finanţarea construirii unui nou stadion, cu 30.000 - 40.000 de locuri, la Timişoara. Menţionez că municipiul Timişoara este dispus să-şi asume o contribuţie neneglijabilă, de ordinul milioanelor de euro, la investiţie, de la bugetul local. Solicitarea noastră are în vedere şi faptul că pentru alte oraşe, cum ar fi Craiova şi Bucureşti, există astfel de proiecte asumate de Guvernul României, lucru pe care îl respectăm şi salutăm", şi-a încheiat Robu scrisoarea.

Stadionul "Dan Păltinişanu" din Timişoara a fost construit în anul 1963. Iniţial a fost proiectat cu 40.000 de locuri, dar între timp stadionul a suferit modificări, astfel că acum are peste 32.000 de locuri şi instalaţie de nocturnă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici