Primele cazuri de gripă, confirmate în România

Primele cazuri de gripă înregistrate în acest sezon în România - cu AH1N1 - tulpina Solomon Islands. , au fost confirmate, în ultimele zile, de Centrul Naţional de Referinţă pentru Gripă, de la Institutul Cantacuzino.

1 afișare
Imaginea articolului Primele cazuri de gripă, confirmate în România

Primele cazuri de gripă, confirmate în România

Astfel, şase cazuri au fost înregistrate în Bucureşti, câte patru în judeţele Iaşi şi Constanţa şi două în Galaţi.

Dintre cei 16 bolnavi, nouă au fost internaţi - patru în spitale din Capitală.

 

Pe grupe de vârstă, gripa a afectat doi copii care au sub cinci ani, unul din grupa 5-9 ani, doi din grupa 10-14 ani, doi din 15-19 ani, doi din 20-24 de ani, trei la 25-29 de ani, trei la 40-44 de ani şi unul la 45-49 de ani.

Apariţia acestor cazuri era aşteptată după ce în statele Uniunii Europene a fost înregistrată o creştere a numărului de afecţiuni. Gripa se manifestă cu temperatură mare, de peste 38 de grade Celsius şi dureri musculare, medicii recomandând antitermice, consum mare de ceaiuri şi suc de fructe, alimente bogate în fructe şi legume şi, mai ales, izolarea de colectivităţi.

Medicii recomandă în continuare vaccinarea, deoarece serul din acest an conţine şi tulpina Solomon Islands.


 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici