Primele cifre venite din Rusia în legătură cu numărul victimelor din Ucraina

Presa independentă Mediazona şi BBC Rusia confirmă numele a peste 39.000 de soldaţi ruşi ucişi în războiul din Ucraina.

23221 afișări
Imaginea articolului Primele cifre venite din Rusia în legătură cu numărul victimelor din Ucraina

Primele cifre venite din Rusia în legătură cu numărul victimelor din Ucraina

În timp ce Moscova evită să dea publicităţii numărul victimelor sale de pe front, singura sursă este actualizarea zilnică pe care Ministerul Apărării de la Kiev o face pe Facebook. Varianta ucraineană trebuie luată însă cu rezerve, neputând fi socotită o sursă pe deplin obiectivă.

Presa independentă Mediazona şi BBC Rusia au confirmat prin propriile cercetări numele a 39.424 de soldaţi ruşi ucişi până acum de la începutul războiului din Ucraina, în februarie 2022.

De la 1 decembrie s-au adăugat 1.163 de victime, explică Mediazona, precizând. că cifrele reale sunt probabil semnificativ mai mari, deoarece informaţiile verificate până acum provin din surse publice precum necroloage, mesaje ale rudelor, reportaje din presa regională şi rapoarte ale autorităţilor locale.

Citând oficiali americani, publicaţia americană New York Times susţinea în august că victimele militare ruse se ridicau la aproape 300.000, inclusiv 120.000 morţi şi 180.000 răniţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici