PRIMELE exerciţii pe mare ale Forţele Navale Române din acest an, în cooperare cu partenerii NATO - FOTO

Forţele Navale Române au dat startul, vineri, primelor exerciţii pe mare din acest an ale marinarilor militari, în cooperare cu partenerii din NATO, Statele Unite şi Turcia, acestea urmând să se desfăşoare până pe 13 ianuarie în Marea Neagră, transmite corespondentul MEDIAFAX.

441 afișări
Imaginea articolului PRIMELE exerciţii pe mare ale Forţele Navale Române din acest an, în cooperare cu partenerii NATO - FOTO

PRIMELE exerciţii pe mare ale Forţele Navale Române din acest an, în cooperare cu partenerii NATO - FOTO

Potrivit Statului Major al Forţelor Navale, fregata românească „Regele Ferdinand”, cu un elicopter Puma Naval la bord, se află, în prezent, în largul Mării Negre, alături de distrugătorul american USS Carney şi un submarin ce aparţine Forţelor Navale ale Turciei, pentru câteva exerciţii care să dezvolte interoperabilitatea maritimă între armatele statelor membre NATO.

„Exerciţiile principale, la care iau parte marinarii militari români, americani şi turci, sunt axate pe dezvoltarea aptitudinilor necesare luptei în mediul submarin. Planurile prevăd, de asemenea, şi exerciţii de luptă cu focul şi cu găurile de apă, de abandon al navei sau de remediere a unor avarii ce pot interveni la tehnică. În timpul manevrelor de intrare şi de ieşire din port au fost exersate procedurile de contracarare a unor eventuale atacuri teroriste cu ambarcaţiuni rapide”, precizează SMFN într-un comunicat de presă.

De asemenea, reprezentanţii Forţelor Navale Române au mai anunţat că sfârşitul lunii ianuarie şi începutul lunii februarie vor aduce, în Marea Neagră, Grupările NATO permanente din Mediterana, iar Forţele Navale Române îşi vor aduce contribuţia cu nave în cadrul acestora.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici