Primele explicaţii oferite de medicul Mircea Beuran în cazul pacientei arse la Spitalul Floreasca: Nu am fost în echipa operatorie

Medicul Mircea Beuran a declarat că nu a fost în echipa medicilor care s-au ocupat de pacienta care a ars în sala de operaţii de la Spitalul Floreasca, subliniind că afirmaţiile lui pot fi probate cu ajutorul camerelor de supraveghere din spital.

3439 afișări
Imaginea articolului Primele explicaţii oferite de medicul Mircea Beuran în cazul pacientei arse la Spitalul Floreasca: Nu am fost în echipa operatorie

Primele explicaţii oferite de Medicul Mircea Beuran în cazul pacientei arse la Floreasca

„M-a sunat, fiind duminică dimineaţă, unul dintre colaboratorii mei că situaţia cu această bolnavă este aşa cum v-am prezentat-o, iar eu i-am spus să intre urgent în sală că vin şi eu - eu locuind în afara Bucureştiului. El, fiind medic primar, şi-a făcut o echipă, a intrat. Eu am plecat către spital. Eram în maşină, la vreo 5-6 minute de spital, când m-a sunat că au luat foc câmpurile operatorii ce acopereau această pacientă. Nu am fost în echipa operatorie de la bun început”, a declarat medicul pentru Ştirile TVR1.

Mircea Beuran a precizat că afirmaţiile lui pot fi probate cu ajutorul camerelor video de la intrarea în spital, din blocul operator, coroborate cu protocoalele de terapie intensivă, pentru că se notează toţi timpii de la anestezie.

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a precizat că vineri seară a aflat de femeia arsă de la Spitalul Floreasca şi, imediat, a cerut control deoarece exista pericolul muşamalizării cazului. Costache spune că este surprinzătoare atitudinea chirurgilor care refuză să coopereze cu echipa de control.

O pacientă a fost arsă pe masa de operaţii la Spitalul Floreasca din Capitală, după ce un chirurg ar fi greşit substanţele de dezinfecţie, iar la contactul cu electrocauterul, pielea femeii a luat foc. Anunţul a fost făcut de deputatul Emanuel Ungureanu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici